Германският автомобилен гигант Даймлер заяви, че няма да оспорва заповедта

...
Германският автомобилен гигант Даймлер заяви, че няма да оспорва заповедта
Коментари Харесай

„Даймлер” ще плати 870 млн. евро глоба за дизелгейт

Германският авто колос „ Даймлер ” съобщи, че няма да оспорва заповедта на прокуратурата в Щутгарт и ще изплати санкцията от 870 милиона евро поради нарушаванията на условията за нездравословни излъчвания.

Според прокуратурата в Щутгарт, санкцията е обвързвана с към 684 000 автомобила, чиито данни за наличието на нездравословни излъчвания са били манипулирани.

Разследващите са установили „ нарушаване на надзорните отговорности заради немарливост в отдела на „ Даймлер ”, който се занимава със узаконяване на транспортни средства от началото на 2008 година “.

Предоставени са разрешителни за дизеловите коли, макар че количеството излъчвания на азотни окиси не подхождат на регулаторните условия.

Федералната автомобилна работа няколко пъти през последните години предложи изтеглянето от пазара на коли на „ Даймлер ” поради повишени излъчвания. Компанията отхвърли своята съпричастност в по този начин наречения „ дизелгейт ”, който се развихри през 2015 година

Преди четири години „ Фолксваген ” призна, че от завода са вградили програмен продукт на 11 милиона коли, които манипулират данните за екологичните стандарти. Компанията трябваше да заплати санкции, правосъдни разходи и компенсации в размер на общо 30 милиарда евро.

В Германия концернът „ Фолксваген ” и дъщерните сдружения „ Порше ” и „ Ауди ” заплатиха санкции в размер на 2,3 милиарда евро.

От прокуратурата в Щутгарт оповестиха, че санкцията няма да се отрази върху следствието на лицата, забъркани в манипулирането на софтуера на моторите, нито ще засегне гражданските искове против „ Даймлер ”.

От компанията оповестиха, че санкцията няма да има негативен резултат върху размера на облагите за интервала юли-септември. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР