Германските застрахователи Allianz“ и Munich Re“ обявиха, че подновяват полицата

...
Германските застрахователи Allianz“ и Munich Re“ обявиха, че подновяват полицата
Коментари Харесай

Германски застрахователи подновиха полицата на газопровода „Северен поток“

Германските застрахователи „ Allianz “ и „ Munich Re “ оповестиха, че възобновяват полицата на разваления газопровод „ Северен поток 1 “ , следен от Русия, оповестиха пред “Reuters ” пет източника, осведомени с въпроса. Тази стъпка дава вяра , че не е изключено възобновяване му след хипотетичната саботажна офанзива. Застраховките на две от най-големите немски компании са от решаващо значение за дълготрайното бъдеще на газопровода , който в продължение на десетилетие преди гърмежа през септември предходната година беше главният път на съветския газ към Европа.

Застраховката е в несъгласие с обществената позиция на Германия за спиране на връзките си с Москва , само че един от петте източника разкри, че немското държавно управление не се е противопоставило на концепцията за възобновяване на застраховка. „ Munich Re “, „ Allianz “ и немското канцлерство отхвърлиха коментар, а Министерството на стопанската система в страната съобщи, че застраховането не е част от поддръжката, която държавното управление е предоставяло в предишното за газопровода.

Русия има 51% дял в „ Северен поток 1 “ посредством дъщерно сдружение на държавната енергийна група „ Газпром “. Някои от немските акционери на „ Северен поток “ поддържат възобновяване на разваления водопровод, ако връзките с Москва се подобрят, настояват двама души, осведомени с въпроса. Единият от източниците призна, че Берлин толерира сходен метод към инфраструктурата , макар че е оповестил публично, че енергийните връзки с Русия са прекратени. Всички източници от застрахователния отрасъл и търговията отхвърлиха да бъдат посочени заради чувствителността на въпроса.

Застрахователната лавица ще покрие вредите по газопровода и проблемите с спирането на активността . Наличието на застраховка би улеснило и всички ремонтни действия, нужни за обновяване на доставките на газ по дъното на Балтийско море за Европа. Вносът на съветски недопечен нефт и петролни артикули е неразрешен по силата на глобите на Европейския съюз (ЕС), само че вносът на съветски газ е позволен. Западът обаче се пробва да откри други възможности.

Други застрахователи

Преди нашествието на Русия в Украйна през февруари предходната година „ Северен поток 1 “ е бил застрахован от голям брой европейски застрахователи , в това число застрахователя „ Lloyd’s “ , настояват осведомени.  Източници от бранша, осведомени със обстановката, разкриха, че се счита, че някои застрахователи са прекратили застрахователните съглашения, които са подлежали на възобновяване в края на 2022 година, частично поради глобите , наложени от Обединеното кралство на юридическо лице, обвързвано с „ Газпром “. „ Lloyd’s “ отхвърли да даде коментар.

Както е известно, клиентите постоянно възобновяват застрахователните си контракти, когато имуществото им е повредено, и това се взема поради при договарянето на изискванията на контракта. Полицата на „ Северен поток 1 “ е двугодишен контракт , който се възобновява след първата година, настояват двама от източниците. Притежателите на полици и застрахователите обаче постоянно могат да прекратят подобен контракт след първата година, според от изискванията .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР