Германските власти задържаха луксозен плавателен съд, принадлежащ на руски бизнесмен,

...
Германските власти задържаха луксозен плавателен съд, принадлежащ на руски бизнесмен,
Коментари Харесай

Властите в Германия задържаха луксозна яхта, собственост на санкциониран руски бизнесмен

Германските управляващи задържаха първокласен кораб, принадлежащ на съветски предприемач, подложен на наказания от Европейския съюз след нахлуването на Русия в Украйна, съобщи ДПА. " Луна " е втората мегаяхта, арестувана на пристанището в Хамбург, откакто управляващите задържаха " Дилбар " преди месец.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5274
Германската полиция удостовери, че притежателят на " Луна " попада от 8 април в листата на Европейски Съюз със глобени лица. Службата съобщи в Туитър, че плавателният съд принадлежи на Фархад Ахмедов. Суперяхтата, оценена на 400 милиона евро, е била арестувана, защото е обект на законодателството за глобите. В санкционния лист на Европейски Съюз се споделя, че Ахмедов е съветски предприемач, настоящ в енергийния бранш и локалната политика.

" Той е основал " Тансли трейдинг ", доставяла съоръжение на съветски производители на газ, и е станал миноритарен акционер в " Нортгаз ", петролна и газова компания в Сибир, както и ръководител на " Бектъл енърджи ". Той е непосредствен до Кремъл и е водещ предприемач, участващ в стопански браншове, осигуряващи забележителен източник на доходи за държавното управление на Руската федерация ", се споделя в санкционния лист на Европейски Съюз, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР