Германските власти изразяват недоволство от призивите на Киев да предостави

...
Германските власти изразяват недоволство от призивите на Киев да предостави
Коментари Харесай

Кулеба: Всеки път, когато спомена ракетите Taurus, Германия е недоволна

Германските управляващи показват неодобрение от апелите на Киев да даде на Украйна ракетите с огромен обхват на деяние Taurus. Това споделиукраинският външен министър Дмитро Кулеба в изявление за Politico.

" Можете да ме цитирате, нямам нищо срещу. Но всякога, когато давам отговор на въпрос (за ракетите " Taurus " ), получавам недоволни мнения от Берлин. Оставям го на тях. Те се сложиха в тази обстановка. Нека търсят излаз ", цитира думите на министъра " Украинская истина ".

Германският канцлер Олаф Шолц неведнъж е заявявал, че е срещу доставката на " Taurus ". На 13 март пред Бундестага той съобщи, че би било " безконтролно " да се изпратят немските крилати ракети Taurus в Украйна. Според него, единственият метод ракетите да бъдат доставени е с поддръжката на немски личен състав, което съгласно него е изключено.

" Това е граница, която аз - като канцлер - не желая да преминавам ", сподели той.

Позицията на Шолц е, че снабдяването на Украйна с оръжия като крилатите ракети " Taurus ", които Киев може да употребява, с цел да унищожи Керченския мост, свързващ Крим с Русия, и вероятно даже да удари Москва, би раздрусало президента Владимир Путин дотам, че той би отмъстил на Германия

Дмитро Кулеба приказва искрено за обстановката на фронта и по-специално той изрично прикани за даване на американски зенитно-ракетни системи Patriot на Украйна, предава УНИАН.
Първият посланик на Украйна съобщи пред Politico, че в случай че страната разполагаше с задоволително от тези системи за противовъздушна защита, " щяхме да можем да защитим освен живота на нашите хора, само че и нашата стопанска система от заличаване “. " Дайте ни тези проклети патриоти “, прикани той.

По думите му украинските бойци почнали да губят позиции, защото съветските войски всеобщо употребяват осъвременени авиационни управляеми бомби. Министърът акцентира, че е невероятно да се избяга от тези оръжия, те просто падат върху главата и унищожават всичко. " Така губим позиции и единственият метод да предотвратим това е да смъкваме самолетите с бомбите... Имаме потребност от системи за противовъздушна защита на първа линия “, акцентира дипломатът.

Както написа Politico Кулеба съобщи още, че Киев, несъмнено, е абсолютно признателен за цялата поддръжка, идваща от западния алианс, само че е угрижен, че дейностите на съдружниците не постоянно подхождат на тяхната изразителност.

В тази връзка Кулеба, отбелязва изданието, " разказва циничен кръг “: оръжията се забавят или се доставят в незадоволителни количества, по-късно съдружниците споделят, че Украйна отстъпва, че Киев не може да победи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР