Германските центрове, в които се обучават украински военнослужещи за работа

...
Германските центрове, в които се обучават украински военнослужещи за работа
Коментари Харесай

Велт: Украйна няма достатъчно военни за обучение на танковете Леопард 2

Германските центрове, в които се образоват украински военнослужещи за работа с танкове " Леопард 2 ", са окомплектовани единствено на половина, което приказва за дефицит на личен състав във Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Това мнение изрази журналистът Пол Ронцхаймер по немския ефирен канал Велт, оповестява ТАСС.

 

Според него в Украйна от дълго време има проблеми с набирането на новобранци на фронта.

 

„ Чуваме да вземем за пример в Германия, че в образователните центрове, където се организира образование на танкове " Леопард 2 ", сега са заети единствено към половината от местата “, означи журналистът.

 

Според него това значи, че въоръжените сили на Украйна „ сега нямат задоволително хора даже за образование “. Ако спорът се проточи, тази наклонност „ ще сътвори проблеми “, защото изходът му значително зависи „ от това какъв брой войски има всяка от страните “, заключи Ронцхаймер.

 

Украинският президент Владимир Зеленски сподели на конференция във вторник, че военните са му предложили да активизира в допълнение 450-500 хиляди души. Според него сходна готовност ще коства на Украйна спомагателни 500 милиарда гривни (около $13,4 милиарда по настоящия курс на Националната банка на Украйна).

 

От февруари 2022 година в Украйна е оповестена и неведнъж удължавана обща готовност, като в същото време управляващите на страната вършат всичко допустимо мъже на военна възраст да не могат да се укриват от военна работа. По-специално им е неразрешено да пътуват в чужбина и се връчват призовки в държавни институции, по улиците и на всевъзможни многолюдни места. Според украинските медии огромна част от мъжете безусловно не напущат домовете си с месеци, с цел да не бъдат изпратени в зона на бойни дейности, прибавя ТАСС.

 

Мобилизацията към този момент докара до голям брой кавги. В медиите постоянно се появяват истории за това по какъв начин военните комисари употребяват мощ против жители при връчване на призовки, по какъв начин негодни за работа по здравословни аргументи подлежат на готовност, както и по какъв начин депутати и служители я заобикалят и извеждат синовете си на наборна възраст в чужбина.

На 23 август Зеленски сподели, че военните са се обърнали към него с молба за увеличение на мобилизационните действия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР