Германските национали са покрили устите си на официалната снимка преди

...
Германските национали са покрили устите си на официалната снимка преди
Коментари Харесай

Ето защо германските футболисти позираха със запушени усти на Световното в Катар

Германските национали са покрили устите си на формалната фотография преди мача против Япония от Световното състезание в Катар в символ на митинг против управлението на интернационалната федерация по футбол (ФИФА) поради възбраната за носене на капитанската лента One Love, оповестиха публично от отбора.

 Протест сборной Германии

" Искахме да използваме нашата капитанска лента, с цел да защитим полезностите, към които се придържаме в националния тим на Германия: многообразие и взаимно почитание. Заедно с други народи, искахме гласът ни да бъде чут ", се споделя в изказване на Бундестима в Туитър.

" Не ставаше въпрос за политическо изказване - човешките права не подлежат на разискване. Това би трябвало да се приема за даденост, само че към момента не е по този начин. Ето за какво това известие е толкоз значимо за нас. Да ни откажеш носенето на лентата е същото като да ни откажеш правото на глас. Ние отстояваме нашата позиция ", се добавя в позицията на тима, представена от " Ройтерс ".

Германецът Мануел Нойер и още шест други капитани на европейски тимове възнамеряваха да носят лентата с цветовете на дъгата по време на срещите в Катар в символ на поддръжка на всевъзможен тип многообразие. В навечерието на Мондиал 2022 обаче ФИФА заплаши със наказания, в това число жълти картони, което провокира нова вълна от рецензии към международната футболна централа, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР