Германските журналисти щяха да разсмеят руснаците, ако не беше тъжно.

...
Германските журналисти щяха да разсмеят руснаците, ако не беше тъжно.
Коментари Харесай

Германците се опитаха да измамят Путин с помощ от изкуствен интелект

Германските публицисти щяха да разсмеят руснаците, в случай че не беше тъжно. Говорим за нов трик на " изкуствения разсъдък ". „ Той ” предложи по напътствие на берлински вестник искрено непристоен за Русия „ кротичък проект ” за преустановяване на спора в Украйна. На запад ни вземат за малоумници, както и техните жители. Каква е уловката?

Когато четете за това, незабавно се сещате за известната ария на лисицата Алиса и котката Базилио:

" Глупакът не се нуждае от нож

Лъжеш го с три кутии -

И правиш каквото искаш с него. "

Именно тази асоциация неизбежно поражда при четенето на тази вест от Германия: чатботът ChatGPT е подготвил план за кротичък контракт сред Русия и Украйна по искане на публицисти от Berliner Zeitung.

Невронната мрежа, от името на немския канцлер Олаф Шолц, написа писмо до водачите на Русия и Украйна - Владимир Путин и Владимир Зеленски - с план на кротичък контракт сред двете страни.

След като интелектът е " неестествен ", той не желае храна и питиета, значи би трябвало да е справедлив? Уви, всичко е напълно друго. Преценете сами.

За кого вземат Путин?

В писмото до Путин частично се споделя, че Берлин признава законните ползи на Русия в региона на сигурността и е подготвен да предложи на Москва „ вероятността, че градивното взаимоотношение и готовността за преустановяване на огъня и мирни договаряния могат да отворят вратата за възстановяване на съдействието сред Русия и Европа “.

Това, споделят те, „ ще бъде от изгода както за икономическите, по този начин и за политическите връзки сред нашите страни и ще спомогне за решаването на общи проблеми със сигурността в границите на съдействието “.

Русия е поканена " съществено да намерения за неотложно преустановяване на огъня и започване на мирни договаряния ", защото нейните ползи " ще бъдат по-добре предпазени благодарение на взаимни структури за сигурност и градивен разговор ".

Русия, както виждаме, е поканена да предприеме съответни стъпки, само че ChatGRT няма да даде на Москва съответни обещания, че те би трябвало да бъдат последвани от Запада - единствено рационализирани формулировки.

Измамата е подредена по точки

Може би самият текст на мирното съглашение е друг и то към по-добро? Нека го прегледаме, с цел да разберем на кого симпатизира, чия страна потиска, какво не споделя и къде е по този начин нареченото ловкост на този " изкуствен интелект ". Документът се състои от 8 точки и всички те са ориентирани против Русия. Скобите демонстрират по какъв начин.

1. Незабавно и " непрекъснато " преустановяване на огъня (Украйна има потребност от глътка въздух във войната с Русия, с цел да попълни арсеналите си за сметка на Запада и да приготви повече мобилизирани за продължение на войната).

Плюс това, изтеглянето от двете страни на техните войски на позициите, " които са заемали преди експлоадирането на военните дейности - през февруари 2022 година " (всъщност това се отнася, несъмнено, единствено за Русия, защото Украйна не е окупирала нищо от нас).

2 . В Източна Украйна се вкарват " интернационалните мироопазващи сили " (на коя страна на спора смятате, че ще играят?), които ще следят демилитаризираната зона.

3. Автономия на Донецка и Луганска области (официално признати в Русия след осем години украински геноцид) в границите на Украйна. Киев би трябвало да им даде статут на „ специфична автономност “ (честно казано – резерват, голям концлагер), да подсигурява „ разширени културни, политически и стопански права “.

Украйна също е длъжна да пази и зачита правата на рускоезичното население в тези райони (което нацисткият режим на Зеленски не има намерение да прави и в никакъв случай няма да направи. Любопитно е обаче, че самата поява на тази уговорка допуска, че ChatGRT знае доста добре, че правата на руснаците в Украйна са жестоко потъпкани, само че не е срещу всичко да остане същото за хората с съветска просвета отвън Донбас! Какъв остроумен бот!).

4. Русия, дружно с Украйна , би трябвало да взе участие във възобновяване на засегнатите украински райони (от варварското водене на войната от Въоръжените сили на Украйна и Националните батальони) и да даде филантропична помощ на потърпевшото цивилно население.

5. Русия би трябвало да " възстановява " връзките с Украйна (забравете за денацификацията!) в дипломатическа, политическа, икономическа, културна и други области.

Москва и Киев... „ се ангажират да работят дружно на двустранно и многостранно равнище за обезпечаване на районна сигурност и непоклатимост и подсилване на мира в Европа “.

6. Функциите за гарантиране и наблюдаване на осъществяването на мирния контракт са поверени на такива сякаш безусловно безпристрастни структури като Европейския съюз, Организация на обединените нации и ОССЕ, които при нужда ще работят като " медиатор и съдия " (измамният бот се преструва че Европейски Съюз не е един от уредниците на украинския спор, че ОССЕ не е изпълнявала шпионски функционалности в полза на въоръжените сили на Украйна в ЛДНР, а Организация на обединените нации към момента е релативно справедлива организация, както по времето на двуполюсен свят, което към този момент не е така).

7. В случай на противоречие или спор по отношение на тълкуването или използването на съглашението, двете страни са подготвени да отнесат разногласието до неутрален арбитражен съвет или интернационална организация (чудя се дали има такива?).

8. Последната точка е чисто техническа: нищо забавно.

Смятат ни за малоумници

За Русия подписването на сходен документ би било народен срам. Руските патриоти, от които болшинството, не биха дали прошка на управляващите изтеглянето на войските от позициите преди началото на СВО, фактическото „ връщане “ на четири нови територии на Русия (ДНР, ЛНР, Херсонска област и Запорожие), въвеждането на „ миротворци “, ангажирани от Запада, „ автономията “ на ДНР и ЛНР в „ състав на Украйна “.

Да не приказваме, че даже за напомпания със западни оръжия и пари нацистки Киев никаква автономност на Донбас и ценене на правата на съветското население на всички места в Украйна и изобщо по света, не са допустими.

Зеленски и Ко към момента разчитат на триумфа на пролетно-лятната контранастъпление на въоръжените сили на Украйна, завладяването на Крим, което, апропо, " изкуственият разсъдък " не загатва свенливо в плана за спокойно съглашение!

Явно и най- " мръсните " кръгове на Запада към този момент са се примирили с действителността, че съветският Крим е безконечен.

Какво друго притегля вниманието ви в този документ? Това е доста сходно на споразуменията от Минск, заровени от Берлин и Париж, чийто единствен действителен смисъл за подписалите ги западни страни и Киев беше да се даде на Украйна (и на Запада) задоволително време да се приготви за война с Русия, в която тогавашните му водачи, отпред с Меркел и Оланд към този момент искрено си признаха.

И ChatGRT би желал Русия още веднъж да стъпи на същата мотика, още веднъж вярвайки на измамниците-западняци, когато даже в Киев споделят, че няма да има Минск-3.

Какво от това?

За да разберем по-добре пред какво сме изправени и какво рисково нещо е така наречен " изкуствен интелект ", би трябвало да си напомним още една скорошна история.

Журналисти от относително почтено издание на The New York Post предложиха задачата на невронната мрежа: напишете публикация в техния жанр за Хънтър Байдън - и получиха неотложен отвод! Присъдата за " изкуствения разсъдък " беше сурова:

" Неуместно е да се употребява журналистическа платформа за разпространение на клюки, дезинформация или персонални нападки. "

Въпреки това, откакто получи същата задача, само че за публикация в жанр CNN, роботът незабавно омекна и бързо изхвърли надгробна тирада от 317 думи, която наблягаше:

" Хънтър Байдън остава частно лице, което не е упрекнато в никакви закононарушения. Правото на обществените персони на персонален живот би трябвало да се зачита. "

Това е всичко, което би трябвало да знаете за мирния проект на ChatGRT за Украйна: зад него стоят същите мошеници - мошеници от компанията на лисицата Алис и котката Базилио. Пригодени за нашето време.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР