Германските и британските военновъздушни сили ще патрулират съвместно във въздушното

...
Германските и британските военновъздушни сили ще патрулират съвместно във въздушното
Коментари Харесай

Германия и Великобритания ще патрулират съвместно в небето над балтийските държави

Германските и английските военновъздушни сили ще патрулират взаимно във въздушното пространство на балтийските страни от името на НАТО. Това заяви осведомителната организация ДПА, като се базира на представител на немското министерство на защитата.

Съвместното наблюдаване ще стартира от през днешния ден в Естония. Патрулите ще се състоят от немски и английски изтребители „ Eurofighter “. Основната им задача ще бъде да ескортират съветските военни самолети, съобщи представител на защитата.

През август предходната година Германия се ангажира да патрулира във въздушното пространство над балтийските страни като част от програмата на НАТО за защита на въздушното пространство в Балтийско море. Пет изтребителя „ Eurofighter “ са ситуирани във военновъздушната база „ Ämari “ в Естония. В базата са изпратени и 150 военнослужещи. През април Германия ще съобщи патрулните си отговорности на Обединеното кралство.

Естония, Латвия и Литва не разполагат със лична противовъздушна защита. Ето за какво от 2004 година насам НАТО пази въздушното пространство на Балтийско море. За тази цел съдружниците постоянно пренасочват изтребители и личен състав към балтийските страни в Североизточна Европа. Това е деветият път, в който Германия поема патрулирането на небето на балтийските страни. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР