Германски учени са проследили каква е разликата между сънищата на

...
Германски учени са проследили каква е разликата между сънищата на
Коментари Харесай

Какво сънуват мъжете и какво жените?

Германски учени са наблюдавали каква е разликата сред сънищата на мъжете и дамите. Изследването е траяло от 1956 до 2000 година и в него са взели участие няколко хиляди души.

Според резултатите германците сънуват по-често работа, секс и физическа експанзия, до момента в който в сънищата на германките участват повече неща от всекидневието, фамилията или облекла.

Резултатите от цялото проучване са оповестени в списание Psychologie heute. Официалните данни от изследването са показани от ръководителя на плана лекар Михаил Шредъл. Той е професор в Института по ментално здраве в Мюнхен.

Ръководителят на отделението за нарушавания на съня в психиатрична болница в Германия Ханс Гюнтер Вис твърди, че в сънищата на господата по-често се появяват непознати лица, до момента в който в сънищата на дамите участват повече приятелите и роднините.

Според експертите, които са провеждали изследването, еманципацията на дамите по никакъв метод не е повлияла на сънищата им през проучвания интервал.

Други изследвания сочат, че мъжете сънуват по-често представители на своя пол, в сравнение с противоположния. Изследвания демонстрират, че 70 на 100 от героите в сънищата на мъжете са други мъже. При дамите съотношението на сънувани мъже и дами е съвсем еднообразно.

Главната задача, която има сънят, е да даде опция на мозъка да се възвърне и да си почине. Според финландски учени недоспиването е също толкоз нездравословно, колкото и многото сън. Финландските експерти настояват, че към 8 часа сън на нощ оказват помощ на хората и им пречи да се разболеят.

Това съгласно учените е най-полезната дълготрайност на съня. При хората, които спят по-малко от шест часа или повече от девет часа, има по-голям риск от дълготрайно неявяване от работа заради болест.

За дамите е най-добре да спят 7 часа и 38 минути, а за господата времето е с няколко минути повече – 7 часа и 46 минути. Във финландското проучване присъединяване са взели 3760 индивида, които са на възраст сред 30 и 64 години. Всички тези хора са работили през последната година.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР