Германски учени откриха общност от микроби, които оцеляват благодарение на

...
Германски учени откриха общност от микроби, които оцеляват благодарение на
Коментари Харесай

Учени откриха микроби, хранещи се с етан, изтичащ от отвори на морското дъно

Германски учени откриха общественост от микроби, които оцеляват с помощта на приключване на етан през горещи дълбоководни отвори на дъното на Калифорнийския залив, заяви Юнайтед прес интеренешънъл.

Различни микроби могат да трансфорат органични съставки в сила, само че потреблението на етан е рядко срещана. Повечето микроби могат да разложат обичаните си хранителни източници без непозната помощ, само че за разлагането на двете съществени съставки на природния газ - метана и етана, е нужно съдействие сред два разнообразни вида микроби - археи и бактерии, предава Българска телеграфна агенция.

Специалистите с изненада установили, че хранещите се с етан микроби на дъното на Калифорнийския залив бързо се усилват, като броят им се удвоява за седмица.

" Отглеждането на лабораторни култури не е елементарно - съобщи докторантът в института " Макс Планк " за морска микробиология Седрик Хан. - По този метод обаче разполагаме с задоволително биомаса за нескончаем разбор. Идентифицирахме основни вътреклетъчни медиатори при дегадацията на етана. Освен това в границите на проучването представихме първия повсеместен геном на разлагаща природния газ архея. "

Новооткритият тип е кръстен Ethanoperedens thermophilum.

" Открихме ДНК секвенции на тези археи край доста отвори на морското дъно ", означиха учените. Те открили също, че близки родственици на новооткрития тип археи се хранят с въглероден диоксид. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР