Германски учени изглежда са открили причината векторните ваксини срещу коронавирус

...
Германски учени изглежда са открили причината векторните ваксини срещу коронавирус
Коментари Харесай

Германски учени: знаем как да спрем тромбозите при векторните ваксини


Германски учени наподобява са разкрили повода векторните ваксини против ковид в редки случаи да провокират кръвни съсиреци. Вече се знае по какъв начин имунизациите могат да бъдат модифицирани, с цел да не се получават тромбози.

Проблемът се демонстрира при векторните ваксини, като тези на AstraZeneca и Johnson & Johnson – въпреки и доста рядко. Случаи на имаше в редица страни, в това число Германия. Сега немски учени считат, че са разкрили повода и метод по какъв начин имунизациите да бъдат приспособени по този начин, че да не се получават.

Досега нямаше пояснение на казуса

Тромбозата на мозъчните венозни синуси (CVST) и тромбозата на спланхничните вени (SVT), зародили след имунизация, са в следствие от тромбоцитопения - положение, при което човек има невисок брой на тромбоцитите в кръвта.
Редакцията предлага
В препринт, който занапред следва да бъде рецензиран, екип от университета във Франкфурт твърди, че до момента в който учените към този момент са предложили механизъм за пояснение на тромбоцитопенията, провокирана от ваксина, до момента няма приемливо пояснение за кръвните съсиреци.

Всичко стартира с доставянето на гена за спайк протеина на. При векторните ваксини, той се доставя посредством аденовирусна система, пишат учените. След това генът на SARS-CoV-2 се транскрибира вътре в ядрото и след това се изнася като иРНК от него. Пристигайки в цитозола (течността, съдържаща се в клетките), иРНК още веднъж се трансформира в спайк протеин.

“И тъкмо тук е казусът ”, пишат учените. “Вирусната част от ДНК - произлизаща от РНК вирус, не е усъвършенствана по този начин, че да бъде транскрибирана вътре в ядрото ”, изяснява Ролф Маршалек, един от създателите на проучването.

Ваксината може да бъде модифицирана

Когато процесът на сплайсинг (елиминиране на интроните на гена) се реализира в ядрото, може да се стигне до заличаване на “рамката за четене ” и произвеждане на атипични протеини в цитозолата.

Маршалек споделя, че векторната ваксина може да бъде леко модифицирана, с цел да сътвори безвреден спайк ген, който няма да разреши производството на анормални протеини.

След като са проучили наличната информация за обособените ваксини, в това число известните странични резултати при тези на Janssen и AstraZeneca, учените считат, че казусът е главно с. Те към този момент са открили контакт с Johnson & Johnson и се надяват също и от AstraZeneca да откликнат.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР