Германски политолог, ръководител на аналитичен център, е заподозрян в шпионска

...
Германски политолог, ръководител на аналитичен център, е заподозрян в шпионска
Коментари Харесай

Германски политолог е арестуван за шпионаж в полза на Китай

Германски политолог, началник на изчерпателен център, е обвинен в шпионска активност в интерес на китайски разследващи служби, осъществявана от 2010 до 2019 година Това заяви през днешния ден немската федерална прокуратура, представена от Франс прес.

Заподозреният Клаус Л., задържан през вчерашния ден, може да получи мярка за неотклонение слагане под стража. Според проверяващите той е предавал на китайските служби против " възнаграждения " данни, " получени основно с помощта на многочислените си политически контакти на високо ниво " посредством посредничеството на мозъчния център, който ръководи от 2001 година, се споделя в официално съобщение от прокуратурата.

Анализаторът, съумял да придаде на своята експертна група " интернационално значение " с помощта на " научната си известност и мрежите, построени от него за дълги години " работа, наподобява е бил вербуван от китайските служби по време на обиколка за присъединяване в конференции през юни 2010 година в Шанхай.

" През идващия интервал - до ноември 2019 година, обвиненият постоянно е доставял информация на китайското разузнаване преди или след държавни визити или интернационалните конференции, също и по някои настоящи въпроси ", прецизира федералната прокуратура, проверяваща случаи на интернационален шпионаж, ситуирана в Карлсруе.

В подмяна Клаус Л. получавал средства за пътувания, по време на които да се среща с офицери от китайското разузнаване, както и " възнаграждения ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР