Германски политици обмислят предложение към Русия да премести новите си

...
Германски политици обмислят предложение към Русия да премести новите си
Коментари Харесай

Германски политици с идея Русия да си премести ракетите зад Урал

Германски политици обмислят предложение към Русия да реалокира новите си крилати ракети SSC-8 на изток и по-точно зад Урал. Така Европа ще излезе отвън техния обсег, само че ще може да се избави Договора за неразпространение на ракетите със междинен и дребен обхват на деяние, след вчерашната поредна рецесия в връзките сред Съединени американски щати и Русия.

Припомняме, че през вчерашния ден съветският президент Владимир Путин разгласи като огледална мярка на излизането на Съединени американски щати от контракта, излизането и на Руската федерация и преустановяване на всевъзможни диалози по тематиката за ракетите. От излизането и на двете страни най-засегнати във връзка с сигурността са точно Европа и Япония. Германският канцлер Ангела Меркел поддържа обвиняването на Съединени американски щати и НАТО по отношение на Русия, само че изрази вяра, че до преустановяване на действието на Договора няма да се стигне и диалозите ще продължат.

Родерик Кизеветер от ХДС и социалдемократът Ролф Мютцених са коментирали пред Frankfurter Allgemeine концепцията за предложение към Русия да реалокира ракетите си зад Урал.

Поради упования обсег от 2600 километра, SSC-8, съгласно всички държави-членки на НАТО, нарушава възбраната за нуклеарни оръжия със междинен обхват, залегнали в Договора за INF. При преместването им обаче Европа остава отвън обсега им.

По замисъла на немските политици предлагането би трябвало да построи доверие, което да отвори вратата за нови договаряния с Москва. Това ще понижи и заплахата от нова конкуренция във въоръжаването.
Кизеветер показва, че Русия е извънредно обезпокоена от разгръщането на компактен американски противоракетен щит в Източна Европа, само че преместването на съветските SSC-8 би трябвало да бъде обезпечено от непоколебим и непрестанен режим на инспекция.

Като ответна стъпка немските политици допускат единодушие на Съединени американски щати Русия да прави инспекции на разгърнатите системи за защита в Румъния. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР