Германски компании са подписали споразумения с фирми от ОАЕ, за

...
Германски компании са подписали споразумения с фирми от ОАЕ, за
Коментари Харесай

Германски компании подписват сделки в ОАЕ в търсене на алтернативни енергийни доставки


Германски компании са подписали съглашения с компании от ОАЕ, с цел да изградят верига за доставки на водород, заяви през днешния ден немското министерство на стопанската система, представено от Българска телеграфна агенция.

Това се случва на фона на напъните на Берлин да свие въглеродните излъчвания и да понижи зависимостта си от съветските енергоносители.

Споразуменията са били подписани при визитата на немския министър на стопанската система Роберт Хабек в страните от Залива, с цел да разиска дълготрайни доставки на сила. Берлин влага в по-чиста сила и се стреми да понижи зависимостта си от съветската сила като част от напъните на Запада да сложи под напън Москва поради нашествието ѝ в Украйна. 

Германската компания за комунални услуги " Унипер " (Uniper)  заедно с Националната петролна компания на Абу Даби (ADNOC) и " ДЖЕРА Америкас " (JERA Americas)  подемат взаимен демонстрационен план за превоз на водород, заяви министерството в официално съобщение. 

Целта на съглашението е да се построи верига за доставки на водород, създаден от възобновима сила от ОАЕ до Вилхлемшавен в Германия.

В допълнение немската изследователска организация " Фраунхофер " (Fraunhofer) и министерство на енергетиката и инфраструктурата на ОАЕ са се споразумели да задълбочат обмена на опит в устойчивата сила и прилаганата атомна технология.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР