Германската Thyssenkrupp и индийската Tata Steel постигнаха рамково споразумение за

...
Германската Thyssenkrupp и индийската Tata Steel постигнаха рамково споразумение за
Коментари Харесай

Компания с бизнес у нас става част от втория най-голям производител на стомана в Европа

Германската Thyssenkrupp и индийската Tata Steel реализираха рамково съглашение за обединяването на бизнеса си в Европа, като договорката сред тях ще сътвори вторият максимален производител на стомана на Стария континент, оповестява Bloomberg.

Двете компании са подписали меморандум за съгласие за своя джойнт венчър, който ще носи името Thyssenkrupp Tata Steel, като сдруженията ще държат еднообразно огромни дялове от него. Новата компания ще бъде основана в Холандия.

Сливането се чака да бъде изцяло приключено при започване на идната година, като преди този момент то би трябвало да получи утвърждението на европейските регулатори.

Част от нея е и българския бизнес на немското сдружение. У нас производителят развива активност от 2005 година, като има складово-производствени бази в София, Пловдив, Русе и Бургас. През предходната седмица излезе информация, че Thyssenkrupp има намерение да отвори нов логистичен център в страната, като сега се избира локация за него.

 Германската ThyssenKrupp строи нов логистичен център в България
Германски металургичен колос строи нов логистичен център в България

Компанията ще избира сред няколко града у нас

Предвижда се новосъздадената компания в Европа след договорката с Tata да генерира доходи сред 400 и 600 милиона евро, както и да помогне за оползотворяване на потенциала и на редуциране на разноските за двата производителя.

Общо личният състав на сдружението ще доближи 48 000 души, като от управлението чакат да бъдат съкратени до 4000 чиновници.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР