Германската социалдемократическа партия (ГСДП), по-малкият партньор в управляващата коалиция с

...
Германската социалдемократическа партия (ГСДП), по-малкият партньор в управляващата коалиция с
Коментари Харесай

Германските социалисти обсъждат дата за предсрочни избори

Германската социалдемократическа партия (ГСДП), по-малкият сътрудник в ръководещата коалиция с ХДС-ХСС, е провела три закрити срещи, на които е обсъждана вероятността за предварителни избори в Германия. Те са били управлявани от генералния секретар Ларс Клингбайл и са били отдадени на евентуалните дати за такива избори.

Това заяви националната организация ДПА, позававайки се на източници от партията.

Социалистите обсъждали даже описи с претенденти за такива избори, партийна стратегия и ексклузивен конгрес, допълват източниците.

Срещите на партийното управление се случват в миг на мощно напрежение в разногласието за политиката към имигрантите сред Христиан-демократическия съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел и Християн-социалния съюз (ХСС) на вътрешния министър Хорст Зеехофер.

В медиите се множат спекулации, че сред двете консервативни " сестрински " партии има насъбрано толкоз недоразумение, че те може да скъсат дългогодишната връзка и това да докара до събаряне на държавното управление в Берлин. Социолозите също регистрират надълбоко разделяне в немското общество.

Проучване на YouGov в интервала 19-21 юни, публикувано в петък, демонстрира, че съвсем една трета (32%) от интервюираните имат вяра, че разногласието може да смъкна кабинета. Около 31% са уверени, че обединението ще издържи до идващите постоянни избори през 2021 година

За 43% от далите отговор Меркел би трябвало да отстъпи в интерес на собствен правоприемник. Но и също толкоз (42%) са за това тя да остане на поста. Без мнение са 15%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР