Германската социалдемократическа партия (ГСДП) отхвърли днес всички искания да изключи

...
Германската социалдемократическа партия (ГСДП) отхвърли днес всички искания да изключи
Коментари Харесай

Герхард Шрьодер остава в партията, реши арбитражът на ГСДП. Желателно е да се дистанцира от Путин. -

Германската социалдемократическа партия (ГСДП) отхвърли през днешния ден всички претенции да изключи някогашния канцлер Герхард Шрьодер от своите редици, предаде Българска телеграфна агенция, базирайки се на международните организации.

Шрьодер е подложен на критика за околните си връзки с Русия, които по този начин и не скъса макар подхванатата от нея инвазия в Украйна.

Арбитражна комисия на партийната организация на немските социалдемократи в северната провинция Хановер, където живее някогашният канцлер, отхвърли 17 заявки на членове на ГСДП с искане за неговото изключване от редиците на най-голямата групировка от ръководещата в Германия коалиция. Тя се аргументира, че 78-годишният Шрьодер не е нарушил партийните правила. " Желателно е " обаче той да " се дистанцира ясно " от съветския президент Владимир Путин, акцентира в това време арбитражната комисия.

Решението й може да бъде обжалвано.

Иначе то е предстоящо. В Германия процедурата по изключване на партийни членове е комплициран и нормално дълъг развой, който постоянно приключва с крах, отбелязва Асошиейтед прес.

Шрьодер въпреки всичко понесе политически последствия в Германия. През май немският парламент затвори неговия финансиран от данъкоплатците офис и някогашният канцлер самичък се отхвърли от званието почетен жител на Хановер, изпреварвайки надлежно решение на локалните управляващи.

След началото на войната в Украйна на 24 февруари Шрьодер, който е и някогашен ръководител на ГСДП, си навлече доста рецензии поради околните си връзки с съветския енергиен бранш и с Путин. Той не демонстрира признаци да се е вслушал в апелите на високопоставени представители на своята партия да промени реториката си за Русия или самичък да напусне левоцентристката групировка, отбелязва АП.

Франс прес напомня, че Шрьодер въпреки всичко напусна през май съвета на шефовете на съветската петролна компания " Роснефт " и разгласи, че е решил да не влиза в управителния орган на газовия тръст " Газпром ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР