Германската полиция разследва продажбата на бира, на чийто етикет са

...
Германската полиция разследва продажбата на бира, на чийто етикет са
Коментари Харесай

Германската полиция разследва продажбата на бира с нацистки символи

Германската полиция проверява продажбата на бира, на чийто етикет са изписани нацистки знаци.

Разследването се води в навечерието на 75-тата годишнина от освобождението на лагера на гибелта „ Аушвиц “ и почитането на жертвите на Холокоста.
Снимка: Götz Ulrich/Facebook
Пивото се продава в градчето Бад Бибра, провинция Саксония-Анхалт, написа Би Би Си.

Етикетът на бутилката е кафяв – наподобяващ кафявите униформи на нацистите. Изобразен е и гербът на Третия райх – имперски орел, държащ лавров венец. Вътре във венеца обаче не участва свастиката, а Железният кръст.
Германия забрани екстремистката организация Комбат 18 Смята се, че това е въоръженото крило на неонацистка мрежа
Освен това името - Deutsches Reichsbräu („ Бирената фабрика на Райха “) е изписано в обичаен готически жанр – характерен за немската просвета и постоянно употребен инструмент за неонацистка агитация.

Немски издания означават, че алегорични цифри са употребявани за цената на бирата – 18 евро и 88 цента. Това е код на нацистите – първата и осмата писмен знак от латинската писменост съответстват с буквите – А и Х – Адолф Хитлер, a 88 - Х и Х - oтговаря на поздрава „ Хайл Хитлер “.
Снимка: Götz Ulrich/Facebook
Във „ Facebook “ Гьоц Улрих, който е част от регионално управление в Източна Германия, разгласява фотоси на скандалната бира и показва гневна позиция по отношение на продажбата ѝ.

„ Чувствам се толкоз компрометиран. Най-лошото е, че бирата е разпродадена! “, акцентира той и упреква неонацистки организации в умишлена провокация.
Музеят Аушвиц е разпознал над 60% от пандизчиите в някогашния нацистки лагер Още към 900 000 евреи от цяла Европа, депортирани в Аушвиц, въобще не са били регистрирани, защото са били умъртвявани в газовите камери незабавно след идването си в концлагера
Getränke-Quelle, в който се продавала бирата, е част от верига магазини, която към този момент се е разграничила от продажбата.

Според немски медии за пръв път пивото било пуснато онлайн и било рекламирано от прочут неонацистки деятел – Томи Френек.
Снимка: Götz Ulrich/Facebook
Освен това той има и бар близо град Темар, Тюрингия, където се организира годишен неонацистки фестивал.

Нацистките знаци са неразрешени в Германия. Тяхната приложимост е незаконна, в случай че има ясна връзка с нацистка или друга крайнодясна идеология.
Неизвестни изровиха гроба на нацисткия функционер Райнхард Хайдрих Въпреки че мястото не е обозначено, причинителите са имали вътрешна информация къде да търсят, твърди полицията
Немското законодателство толерира някои случаи, в които знаците са, да вземем за пример, част от културен подтекст.

Възпоменания се организират на територията на „ Аушвиц “, намиращ се в южните елементи на Полша. По време на Третия райх там са убити към 1,1 млн. души, от които съвсем милион евреи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР