Германската полиция разследва над 11 хиляди души, които са си

...
Германската полиция разследва над 11 хиляди души, които са си
Коментари Харесай

Германия въвежда "лек локдаун" от утре

Германската полиция проверява над 11 хиляди души, които са си " купили " документи за ваксинация против COVID-19, съобщи Berliner Tageszeitung.  " Сделките " за покупка на фалшифициран зелен документ се договарят в социалните мрежи като Telegram, WhatsApp и Фейсбук, а също и през платформи за онлайн търговия.Само в Бавария подправените документи са над 3 хиляди, в Берлин - към 1028, а в Хамбург са над 720.

При това органите на реда пишат в отчета си, че подправянето е елементарно и че " ваксинираните " единствено на хартия вероятно са доста повече. Нещо повече, служителите на реда считат, че със стягането на противоепидемични ограничения в страната, свързани с новия вид на ковид - Омикрон, фалшификациите ще се усилят. 

Властите в Германия имат намерение от 28 декември да вкарат в страната „ лек локдаун “, макар предварителните си проекти да не се стягат рестриктивните мерки за имунизирани и преболедували COVID-19, заяви „ Билд “.  

Ограниченията се постановат поради разпространяването на силно заразния вид Омикрон и ще обиден всички жители, без значение дали са имунизирани, преболедували или не. От на следващия ден ще бъдат затворени всички дискотеки и питейни заведения. Досега нощните заведения можеха да работят, само че на посетителите беше неразрешено да танцуват.

Според плануваните ограничения от 28 декември участниците в частни срещи - и на закрито, и на открито, не би трябвало да надвишават 10 души. На фамилни сбирки могат да са единствено две семейства, показани от не повече от двама души. 

Канцлерът на Германия Олаф Шолц през днешния ден ще организира диалози с ръководителите на районните държавни управления поради новите ограничения, предложени от експертния съвет от епидемиолози. Ако бъдат въведени новите ограничавания, това ще е третия локдаун за  страната от началото на пандемията.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР