Германската полиция проведе мащабна акция срещу екодвижението Последното поколение“. Членове

...
Германската полиция проведе мащабна акция срещу екодвижението Последното поколение“. Членове
Коментари Харесай

Полиция иззе 1,4 милиона от екоактивистите на „Последното поколение“

Германската полиция организира огромна акция против екодвижението „ Последното потомство “. Членове на организацията от месеци провокират транспортен безпорядък в Берлин, като се залепват за асфалта или за коли на оживени кръстовища.

170 полицейски чиновници претърсиха рано тази заран 15 парцела в седем немски провинции. Седем деятели на придвижването са упрекнати в основаване или поддръжка на незаконна организация. За обвинените на възраст от 22 до 38 години се твърди, че са събрали 1,4 млн. евро под формата на дарения за " Последното потомство ".

Според прокуратурата в Мюнхен парите са помогнали на екоактивистите да извършат закононарушения. Поради това по време на обиски в Хесен, Хамбург, Саксония-Анхалт, Саксония, Бавария, Берлин и Шлезвиг-Холщайн са конфискувани активи и сметки. Уебсайтът на " Последното потомство " беше конфискуван и закрит.

За двама от обвинените даже се твърди, че сами са възнамерявали закононарушенията. Те са упрекнати, че през април предходната година са се пробвали да саботират петролопровод от Триест (Италия) до Инголщат.

Според прокуратурата в Мюнхен производството е формирано " заради многочислени престъпни тъжби от обществеността, които са получени от средата на 2022 година ".

Преди към година членове на " Последното потомство " нападнаха рафинерията PCK Schwedt в Бранденбург и стопираха подаването на нефт.

Поради това предходната седмица районният съд в Потсдам (Бранденбург) постанови, че е налице в началото съмнение, че " Последното потомство " е незаконна организация.

Ако групата в действителност бъде класифицирана като незаконна организация, това ще има съществени последствия. Тогава и самото участие в нея би било задоволително за налагане на наказване.

Германският полицейски съюз е одобрил претърсването на парцели, принадлежащи на групировката.

„ Съдебната власт подхваща дейности, това е верният сигнал в една правова конституционна страна ", съобщи ръководителят на съюза Райнер Вендт в Берлин в сряда. " Гражданите, които хиляди пъти дневно страдат от уличния гнет на тези самопровъзгласили се спасители на климата, в действителност е същинската жертва на тези нарушители ", съобщи още той.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР