Германската полиция претърси днес над 60 жилища и офиси в

...
Германската полиция претърси днес над 60 жилища и офиси в
Коментари Харесай

Германските власти с мащабна акция срещу неонацистки организации

Германската полиция претърси през днешния ден над 60 жилища и офиси в 11 провинции в страната в огромна акция против неонацистки организации. Има доста арестувани, съобщи БНР.

Над 800 следователи организираха през днешния ден интервенция по задържането на членове на неонацистка организация, възнамерявала офанзиви против полиция и цивилни жители в Германия.

Център на мрежата е била формация в източногерманския град Айзенах. Общо 50 души са упрекнати за участие в нея.

В Айзенах неонацистката формация е била публично известна като военен клуб „ Нокаут 51 “.

Повечето арестувани са упрекнати в нанасяне на телесна щета на хора най-вече от лявия политически набор, само че и на служители на реда.

Обвинените са се опитвали да провеждат „ цивилен отряди за запазване на реда “. Именно тези цивилен отряди са пребивали голям брой хора през януари и февруари.

Хора от тази формация са взели участие и в голям брой митинги против пандемичните ограничения, с цел да предизвикат принуждение. Разследването против тях тече още от 2019 година.
Разследва се и друга формация, наричаща себе си „ Дивизия атомни оръжия “, както и към този момент неразрешената „ Комбат 18 “.

„ Четирима души са арестувани по обвиняване в присъединяване в крайнодясна екстремистка незаконна организация “, заяви прокуратурата. Единият от тях е боен.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР