Германската полиция е задържала висш мениджър на Порше в рамките

...
Германската полиция е задържала висш мениджър на Порше в рамките
Коментари Харесай

Aрестувахa висш мениджър на Порше

Германската полиция е задържала върховен управител на Порше в границите на следствие на абсурда за измами с дизелово гориво, щръкнал над Фолксваген - компанията майка на първокласните коли.

Говорител на компанията удостовери пред The Local, че изпълнителният шеф на Порше, Оливър Блум, е уведомил чиновниците, че един от шефовете е арестуван от главния прокурор на Щутгарт. Името на арестувания не се цитира от управляващите, само че съгласно вестник Bild и изданието Wirtschaftswoche, това е Йорг Кернер. Той е инженер, отговарящ за двигателния отдел на Порше, който е работел в Ауди, когато се развихря дизеловият скандал през 2015 година

Съобщението за ареста идва два дни откакто немската полиция нахлу в офисите на Порше и Ауди, с цел да арестува трима от висшите ръководителите на Порше. Трите неназовани лица са обект на следствие поради съмнения в измама и подправени реклами, произлизащи от манипулирането на обработката на отработените газове в дизеловите коли, създадени от Порше.

И двете марки, произвеждащи автомобили от висок клас, са благосъстоятелност на компанията Фолксваген, която призна, че през 2015 година е употребила специфичен програмен продукт, основан да издържи проби за замърсяване за към 11 млн. коли по целия свят, основно в колите на Фолксваген, само че също по този начин и в Ауди, Порше и Сеат.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР