Германската полиция е извършила няколко ареста в рамките на широкомащабна

...
Германската полиция е извършила няколко ареста в рамките на широкомащабна
Коментари Харесай

Арести в Германия в рамките на европейска акция срещу италианската мафия Ндрангета

Германската полиция е направила няколко ареста в границите на " широкомащабна " интервенция против италианската мафия " Ндрангета " в няколко европейски страни, оповестиха немски прокурори.


Стотици немски служители на реда са направили обиски в пет елементи на страната, се споделя в изказване на районните прокурори, като се прибавя, че интервенции са извършени и в Белгия, Франция, Италия, Португалия и Испания, съобщи Агенция Франс Прес.

Арестувани са повече от 30 души, като са претърсени десетки жилища, къщи и офиси.

Заподозрените са упрекнати в пране на пари, проведено укриване на налози, измами и трафик на опиати, оповестиха немските управляващи.

В Северен Рейн-Вестфалия, най-гъсто обитаемата немска провинция, полицията задържа 15 обвинени, а в 51 парцела бяха осъществени обиски. В южната провинция Бавария полицията проверява 8 души, в това число четирима, които са били задържани. Други 11 обвинени са били арестувани в провинциите Турингия и Рейнланд-Пфалц, а двама мъже, търсени в Саарланд, са били арестувани в Италия.

Базирана в Калабрия, район, който образува върха на италианския ботуш, " Ндрангета " се счита за един от най-мощните незаконни синдикати в света заради контрола си върху по-голямата част от кокаина, влизащ в Европа. Тя е разширила обсега си във всички елементи на света и от дълго време е изпреварила сицилианската „ Коза ностра “ като най-голямата мафиотска организация в Италия.

Присъствието ѝ в Германия е доказано през 2007 година, когато шестима души са убити пред пицария в град Дуисбург. Жертвите са членове на съперничещи си кланове, убити в границите на дългогодишна омраза сред семейства от град Сан Лука в Калабрия, където живее семейството Джорджи. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР