Германската полиция е арестувала двама тийнейджъри по подозрение, че са

...
Германската полиция е арестувала двама тийнейджъри по подозрение, че са
Коментари Харесай

Арестуваха двама тийнейджъри в Германия за планиране на терористична атака

Германската полиция е арестувала двама младежи по съмнение, че са възнамерявали терористична офанзива в страната, оповестиха източници от службите за сигурност. 
Прочетете още
Според немската осведомителна организация DPA момчетата, на 15 и 16 години, са обсъждали проекти за нахлуване против " неверници " и са показали синагога и коледен пазар като евентуални цели. Не е ясно незабавно какъв брой сериозен е бил хипотетичният скрит план.

Прокурорите оповестиха, че 15-годишният обвинен е бил арестуван в западната провинция Северен Рейн-Вестфалия след обиск в дома му. Съдът е наредил той да бъде арестуван под стража в очакване на вероятно покачване на обвиняване.
16-годишният юноша е бил арестуван в източната провинция Бранденбург.

Властите са подхванали дейности и са задържали младежите като защитна мярка, откакто 15-годишният е посочил съответна дата и публично място за нападението. Обществената телевизия ARD заяви, че младежът е призовал за " свещена война " против Запада и е оповестил нахлуване на 1 декември във видеоклип в платформата за обществени медии „ Telegram ”.

По-рано в сряда вътрешната разследваща организация на Германия съобщи, че терористичната опасност в страната се е нараснала след нападението на „ Хамас ” в южната част на Израел на 7 октомври, съобщи Нова. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР