Германската мрежа от пътнически влакове е изправена пред втори кръг

...
Германската мрежа от пътнически влакове е изправена пред втори кръг
Коментари Харесай

Германските железничари вдигат стачка за заплати

Германската мрежа от пътнически влакове е изправена пред втори кръг стачки в понеделник, като товарните ж.п. транспорти се подвигат още този уикенд, заяви Агенция Франс Прес, съобщи БГНЕС.

Последният ход в нарастващия спор за заплатите ще засегне пътническите услуги от 2:00 часа сутринта на 23 август и ще продължи 48 часа, съобщи пред публицисти в петък ръководителят на синдиката на машинистите GDL Клаус Веселски.

Стачките, засягащи товарните влакове, ще стартират на 21 август и ще продължат четири дни, сподели синдикалният водач.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Пандемията внесе същински безпорядък в транспортната промишленост в Е...

„ До този миг Deutsche Bahn не е уведомил, че ще направи някакви отстъпки в разногласието за възнаграждение, който стартира, “ сподели Веселски за ж.п. оператора.

" GDL се вижда заставен да приканва за нови стачки в Deutsche Bahn ", сподели той. От оператора подлагат на критика оповестяването на новата стачка, като обявиха, че това е " напълно ненужна тежест за нашите пасажери и клиенти за товарни транспорти ".

По-рано този месец имаше друга стачка след краха на договарянията за възнаграждение с Deutsche Bahn. По немската железопътна мрежа на дълги дистанции по-голямата част от влаковете не се движеха, а тези, които се движеха, бяха доста по-пълни от нормално по време на двудневната стачка, която стартира сутринта на 11 август.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Билетите за дълги пътувания с трен в Германия ще бъдат понижени за първи път от 17 години. Това е ч...

Товарните услуги на Deutsche Bahn DB Cargo също бяха мощно наранени, като добави още проблеми към закъснение на доставките за немските предприятия, които към този момент бяха наранени от дефицита на първични материали и съставни елементи от дървен материал и стомана до компютърни чипове.

В основата на разногласието профсъюзът желае покачване на заплатите с 1,4 % и бонус от 600 евро за 2021 година и по-нататъшно нарастване на заплатите с 1,8 % през 2022 година Deutsche Bahn предложи поетапно повишение на заплатите с 3,2 % на две стъпки през 2022 и 2023 година

Критиците упрекват GDL, че употребява стачката, с цел да завоюва по-голямо въздействие и да привлекат членове от по-големия профсъюз EVG - който обгръща железопътни служащи и чиновници на публичния превоз.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР