Германската метеорологична служба предупреди гражданите, че редица части на страната

...
Германската метеорологична служба предупреди гражданите, че редица части на страната
Коментари Харесай

Бурята „Фридерике“ помете Германия

Германската метеорологична работа предизвести жителите, че редица елементи на страната ще бъдат ударени от бурята „ Фридерике “ с пориви напразно, достигащи скорост до 115 км/ч, а по високите надморски височини те ще бъдат даже още по-силни – даже от 160 км/ч, отбелязва най-големият вестник във Федерална Република Германия Die Sueddeutsche Zeitung, представен от " Фокус ".

„ Фридерике “ се движи от федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия и югозападната част на Долна Саксония към югоизточната част на Германия. Издадени са предупредителни кодове за огромни елементи от Хесен, Саксония, Саксония-Анхалт, Тюрингия, Североизточна Бавария, за югозападната част от Бранденбург и за високите елементи на планината Шварцвалд.

В редица обитаеми места бяха анулирани учебните занятия. Министерството на образованието в Берлин към този момент издаде позволение на учебните управляващи в обособените провинции сами да преценят дали децата да влизат в час. Същевременно метеоролозите предложиха в районите, в които бурята бушува, да се заобикаля престоят навън поради заплаха от изкоренени дървета, падащи керемиди и повреди в електропроводите
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР