Германската марка Mercedes-Benz представи новия модел X-класа - първият сериен

...
Германската марка Mercedes-Benz представи новия модел X-класа - първият сериен
Коментари Харесай

Mercedes представи първия пикап в историята си

Германската марка Mercedes-Benz показа новия модел X-класа - първият сериен пикап в нейната история.

Както заяви пресслужбата на компанията, моделът ще се появи на европейския пазар в края на тази година. През идващите две години Mercedes-Benz X-класа ще се продава в Аржентина, Южна Африка, Бразилия и Австралия.

Автомобилът е изпълнен в стила на показания през октомври предходната година едноименен концепт. X-класата е създаден взаимно с Renault - немският пикап е издигнат върху една и съща платформа с Renault Alaskan и Nissan Navara.

Базовата трансформация на новия модел ще бъде оборудвана с четирицилиндров 2,3-литров турбодизелов с мощ 163 конски сили. Същият мотор, само че с спомагателна турбина и с в допълнение форсиране може да генерира 190 к.с.. На някои пазари автомобилът ще се предлага с бензиново осъществяване с мощ 165 конски сили. През идващите месеци Mercedes възнамерява да стартира версия на X-класата с дизелов V6 мотор 3,0 литра с мощ 255 конски сили.

Основната версия на X-класата ще бъде със задно предаване, а по-мощните модификации ще получат система със задвижване на всички колела.

 Снимка 304619
Източник:

Всички модификации на Mercedes X-класа, в това число базовата, ще имат една и съща товароподемност - един звук. При това пикапът може да тегли ремарке с маса 3,5 тона. Моделът получава голям брой системи за сигурност от пътническите модели на Mercedes: за автоматизирано прекъсване, система за кръгово наблюдаване и нова мултимедийна система Command, в която може да бъде сложена SIM-карта.

Серийният X-класа ще се предлага в няколко версии - от такава за " тежък офроуд " до " фамилни " модификации.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР