Германската легенда Лотар Матеус заяви, че трансферът на сънародника му

...
Германската легенда Лотар Матеус заяви, че трансферът на сънародника му
Коментари Харесай

Матеус уредил силен трансфер на Интер като играч

Германската легенда Лотар Матеус съобщи, че прехвърлянето на сънародника му Андреас Бреме в Интер е станал по негова концепция и гледище. Бившият капитан на Бундестима си спомни и за компликациите, които е срещнал при започване на своя интервал при " нерадзурите ".

" Когато заставах зад топката преди осъществяване на фаул наоколо до наказателното поле, беше все едно Юсейн Болт е на старта на 100 метра спринт. Около 85 хиляди фенове на " Сан Сиро " млъкваха и чакаха да видят какво ще стане. Ако топката бе в мрежата, следваше голямо изригване. В Интер всичко се разви съвършено за мен. През 1988 година напуснах Байерн в посока Милано и това бе вярно решение ", споделя Матеус пред " 4-4-2 ".

" Oще през 1981 година имах оферта от Италия. Искаха ме Ювентус и Верона, а по-късно Милан и Наполи. Естествено, на Апенините срещнах компликации. Понеделнишкият вестник от Германия пристигаше в петък в Милано. Тогава нямаше интернет, връзките бяха на напълно друго равнище. През 1987-а бях възобновил своя договор с Байерн. Имах право да договарям с други клубове и моят управител уведоми канцеларията в Мюнхен. Трябва да си предан към своя тим. В днешно време доста звезди целуват емблемата на един клуб, а след един ден към този момент вършат същото на друго място ", продължи носителят на " Златната топка ".

" Когато дойдох в Италия, незабавно започнах да изучавам италиански език. Тренировките бяха напълно разнообразни - в Германия наблягахме на офанзивата, до момента в който в Интер Джовани Трапатони харесваше катеначото и защитните схеми. Работихме в напълно друга тенденция ", спомня си още " Терминатора ".

" По това време се говореше доста за тримата германци в Интер и тримата холандци в Милан. Дербито на Милан минаваше на основата на дуела Германия - Холандия. Трябва да кажа, че прехвърлянето на Бреме в Интер бе моя концепция. Аз отидох при управлението и споделих, че би трябвало да го вземем, че е доста добър футболист и ще е потребен за тима, и те се задвижиха. И до през днешния ден с Анди сме положителни другари. Когато спечелихме международното през 1990-а, интеристите се радваха за триумфа на Германия и честваха с нас ", продължи някогашната звезда на " нерадзурите ".

" Казвал съм и преди, че се усещам повече италианец, в сравнение с немец. В Италия всеки желае на другия положително и това ми харесва. В родината ми нещата са разнообразни - хората са завистливи. Ако те видят с нова кола, в Германия ще отбележат: " О, този значи прави доста пари ". В Италия тифозите ще те похвалят и ще кажат, че караш по-хубава кола от звездите на Милан ", сподели още Матеус.

" Трансферът в Интер ми оказа помощ доста. Ако бях останал в Байерн, нямаше да стана най-хубавият футболист в света. През 1991 година получих това самопризнание от ФИФА, тъй като реализирах триумф с два доста мощни тима - станах международен първенец, а с Интер завоювах Купата на УЕФА. Затова рабирам прехвърлянето на Неймар в Пари Сен Жермен. Дори Барселона да завоюва Шампионската лига през този сезон, това ще е триумфът на Лионел Меси и по-късно на всички останали. Залагам, че Кристиано Роналдо ще завоюва " Златната топка " през тази година, само че следващата година Неймар ще има късмет да го направи с един триумф с Бразилия и ПСЖ ", добави някогашният селекционер на България.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР