Германската компания за фармация и агрохимия Байер“ съобщи, че ще

...
Германската компания за фармация и агрохимия Байер“ съобщи, че ще
Коментари Харесай

Байер взема Монсанто, но премахва марката

Германската компания за фармация и агрохимия „ Байер “ заяви, че ще отстрани марката „ Монсанто “ след придобиването на американския колос за ГМО и пестициди.

Компанията от Леверкузен означи, че се надява на 7 юни да завърши договорката за „ Монсанто “, оценен на близо 63 милиарда $. Вече са получени всички позволения на регулаторните органи, оповестява Франс прес.

Името на компанията ще остане " Байер “, защото името „ Монсанто “ няма да бъде непокътнато, съобщи немският покупател. В същото време марките на продуктите, продавани от американския производител, няма да бъдат изменени.

„ Байер “ не дава никакви детайлности за премахването на името Monsanto, само че от средата на 2016 година, когато стартира планът за сливането на двете компании, природозащитниците оказват напън върху управляващите и провеждат митинги по целия свят.

„ Ние ще чуем рецензиите и ще работим дружно, (…) само че напредъкът не би трябвало да бъде спиран поради идеологически фронтове “, разгласи в публична позиция генералният шеф на „ Байер “ Вернер Бауман.

Сливането на „ Байер “ и „ Монсанто “ беше посрещнато първоначално с огромни запаси от органите по конкуренцията поради преобладаващата позиция, която новата компания ще заеме на пазара на аграрни артикули.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР