Германската канцлерка Ангела Меркел призова Русия да разследва вероятното отравяне

...
Германската канцлерка Ангела Меркел призова Русия да разследва вероятното отравяне
Коментари Харесай

Меркел поиска Русия да потърси отговорност за отравянето на Навални

Германската канцлерка Ангела Меркел прикани Русия да проверява евентуалното отравяне на съветския опозиционер Алексей Навални и да потърси отговорност от причинителите, съобщи Ройтерс.

Германските лекари, които лекуват Навални в болничното заведение " Шарите ", по-рано през днешния ден обявиха, че той е бил токсичен преди да изгуби схващане в аероплан в Русия предходната седмица.

" Извършителите би трябвало да бъдат разкрити и да понесат отговорност ", сподели Меркел в взаимно изказване с външния министър Хайко Маас.

Руският опозиционен водач Алексей Навални евентуално е токсичен с невропаралитично вещество, оповестиха от болничното заведение в Берлин, в която от събота се намира блогърът. Навални към момента е в кома. Германските управляващи настояват, че към този момент положението му е устойчиво.

Веществото, намерено в организма на Навални, към този момент не е известно. Клиничните проучвания демонстрират, че то е от групата на инхибитори на холинестераза. Данните са доказани от разнообразни лаборатории в Германия.

Като антидот Навални е почнал да приема атропин. Лекарите в берлинската болница обаче не могат да подсигуряват крайния резултат. Неизвестни остават трайните последствия, изключително за нервната система.

Инхибитори на холинестеразата се употребяват при лекарства, само че също по този начин при пестициди и отровни бойни субстанции. При усвояване в по-големи дози резултатът се демонстрира от 30 до 90 минути.

Симптомите наподобяват описаните от говорителката на Навални - зной, мощно гадене, стомашни конвулсии, изпотяване, колапс. Ако не е било насилственото кацане в Омск, евентуално Навални е щял да почине.

" Приехме Навални в кома. Спасихме живота му с доста старания и работа ", сподели по-рано Александър Мураховски, основен доктор на Спешното поделение в Омск.

Руските лекари обаче не са разкрили следи от отрова в организма на Навални. Диагнозата им беше " нарушаване на обмяна на веществата, което е провокирало внезапен спад на кръвната захар. "

" Не сме координирали диагнозата с никого. Ние направихме това, което нашите лекари упорстваха и бяха длъжни да създадат. Ако бяхме разкрили някаква отрова и някой я беше удостоверил, за нас щеше да бъде по-лесно ", добави Анатолий Калинченко, заместител основен доктор на Спешното поделение в Омск.

Лекарите в Берлин оповестиха, че положението на Навални е сериозно, само че устойчиво. Той продължава да е на изкуствено дишане. Пред болничното заведение немските управляващи подредиха да патрулират служители на реда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР