Германската канцлерка Ангела Меркел приветства избирането днес на министърката на

...
Германската канцлерка Ангела Меркел приветства избирането днес на министърката на
Коментари Харесай

Меркел приветства избирането на Фон дер Лайен за председател на ЕК

Германската канцлерка Ангела Меркел приветства избирането през днешния ден на министърката на защитата Урсула фон дер Лайен - дългогодишна нейна съратничка от Християндемократическия съюз - за нов ръководител на Европейската комисия, съобщи Франс прес.

Меркел назова Фон дер Лайен "убедена и безапелационна " европейка.

"С нея за първи път ще има жена ръководител на Европейската комисия и (германец ще заеме поста) след близо 50 години. Радвам се, тъй като една уверена и безапелационна европейка ще стане ръководител на Европейската комисия ", сподели Меркел в пост в Туитър.

Тя изрази убеденост, че Фон дер Лайен "ще се заеме с доста сила с провокациите, пред които сме изправени като Европейски съюз ".

"Въпреки че през днешния ден изгубвам някогашен министър, спечелвам нов сътрудник в Брюксел ", означи нощес Меркел и изрази удовлетворение, че ще има "добро съдействие " с Европейската комисия при идващия ѝ ръководител.

Германският министър на външните работи, социалдемократът Хайко Маас, също поздрави Фон дер Лайен в Туитър. Той приветства нейната тирада, в която тя "се разгласи за един обединен и мощен Европейски Съюз, за който желаеме в този момент да работим дружно. " "Време е да погледнем към бъдещето, тъй като светът не чака Европа ", прикани Маас.

Германският таблоид "Билд " приветства избирането на Фон дер Лайен за ръководител на Европейска комисия, като излезе със заглавие на първа страница "Да, да, да, Урсула! ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР