Германската канцлерка Ангела Меркел, която се бори да предотврати свързана

...
Германската канцлерка Ангела Меркел, която се бори да предотврати свързана
Коментари Харесай

Меркел организира среща за миграцията със страни от ЕС заради криза в правителството си

Германската канцлерка Ангела Меркел, която се бори да предотврати обвързвана с въпроса за миграцията рецесия в своето съдружно държавно управление, се пробва да провежда среща на страни от Европейски Съюз, които да обсъдят казуса преди срещата на европейските водачи на 28 и 29 юни, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирайки в. " Билд ".

Снощи в. " Билд " заяви на уеб страницата си, че Меркел желае да разиска възмони решения с Гърция, Италия и Австрия. " Все още не е признато, на стадия на планирането сме. Не е ясно и по кое време ще се състои тази специфична среща ", декларира пред вестника член на италианското държавно управление, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според " Билд " е допустимо срещата да бъде проведена идващия уикенд. Засега няма коментар от немското държавно управление.

Сред страните от Европейски Съюз няма единогласие по отношение на метода за оправянето с огромните групи хора, бягащи от спорове, изключително в Близкия изток. Проблемът излезе на напред във времето тази седмица, откакто ново италианско държавно управление отхвърли да разреши на транспортен съд със стотици мигранти да дебаркира на негово пристанище.

Меркел заема твърда позиция, че миграционната политика може да бъде договаряне и прилагана единствено на европейско ниво. Съюзниците й от баварския Християнсоциален съюз (ХСС) и вътрешният министър Хорст Зеехофер желаят едностранни дейности.

Според в. " Билд " не е ясно дали Испания и други страни от Балканите ще вземат участие в проведената от Меркел среща. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР