Германската канцлерка Ангела Меркел каза днес, че иска да направи

...
Германската канцлерка Ангела Меркел каза днес, че иска да направи
Коментари Харесай

Меркел: Германия може да избегне нова карантина заради коронавируса

Германската канцлерка Ангела Меркел сподели през днешния ден, че желае да направи всичко по силите си, с цел да избегне нова национална карантина, и изрази убеденост, че тази цел е постижима, съобщи Ройтерс.

" Всички ние желаеме да избегнем втора национална карантина и можем да го създадем ", съобщи Меркел в миг, когато заразяванията с ковид в Германия още веднъж се усилват.

По думите ѝ в този момент хората доста по-добре знаят по какъв начин да защитят себе си и здравната система, в сравнение с през март, когато беше наложена национална карантина. Според нея непременно би трябвало да се избегне нова карантина.

По европейските стандарти Германия към този момент има относително ниско равнище на инфектирани и умряли от корнавирус, само че Меркел сподели, че случаите могат да доближат 19 200 дневно, в случай че сегашните трендове се запазят.

По данни на института " Роберт Кох " Германия е записала през вчерашния ден 2089 нови заразявания, с което общият им брой е станал 287 421. Смъртните случаи са общо 9471.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР