Германската канцлерка Ангела Меркел изрази недоволството си, че започващото отслабване

...
Германската канцлерка Ангела Меркел изрази недоволството си, че започващото отслабване
Коментари Харесай

Меркел разкритикува плановете за облекчаване на мерките срещу COVID-19

Германската канцлерка Ангела Меркел изрази недоволството си, че започващото намаляване на ограничаващите ограничения е довело до " дискусионни оргии " в някои провинции, които рискуват по-висока степен на заразяване с новия ковид, предадоха Ройтерс и ТАСС.

От през днешния ден немските магазини с повърхност до 800 кв. м още веднъж заработиха, както и книжарниците и продавачите на коли и колела според съглашение сред Меркел и водачите на немските провинции от сряда. Ограниченията в обществените контакти обаче остават в действие до 3 май.

" Меркел се оплаква от дискусионни оргии поради отварянето ", гласи заглавие в уеб страницата на в. " Билд " след видеоконференция на Меркеловия Християндемократически съюз.

Канцлерката е изразила опасения, че хората може погрешно да изтълкуват последователното намаляване на рестриктивните мерки и да престанат да съблюдават и тези, които още са в действие. Слънчевото време през уикенда изкара доста германци по парковете, отбелязва Българска телеграфна агенция.

На видеоконференцията е била отправена съответна рецензия към управляващите на Райнланд-Пфалц, които взеха решение да отворят комерсиалните центрове и зоопарковете.

На 30 април Меркел още веднъж ще разиска с министър председателите на провинциите ситуацията с ковид и по-нататъшни дейности. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР