Германската Бундеслига стартира с изобилие от попадения. След като вчера шампионът

...
Германската Бундеслига стартира с изобилие от попадения.
След като вчера шампионът
Коментари Харесай

ОБЗОР: Дъжд от голове на старта в Бундеслигата

Германската Бундеслига започва с обилие от попадения.

След като през вчерашния ден първенецът Байерн (Мюнхен) откри уместно сезона с 4:0 над Вердер в Бремен, през днешния ден нито една от 5-те срещи, играли се от 17:00 часа, не завърши с по-малко от 2 гола като паднаха общо 23 гола.

Най-много, цели 8, имаше в дуела Аугсбург – Борусия (Мьонхенгладбах). Домакините на 2 пъти изоставаха в резултата, само че след края на постоянното време имаха задатък от 4:3, който обаче трагично изгубиха в самия край и в последна сметка взеха единствено точка след 4:4. Швейцарецът Рубен Варгас направи 4:3 за домакините в 76-ата минута, само че в седмата минута на продължението Томаш Чванчара осъществя дузпа

Най-убедителната победа досега реализира Щутгарт, който разруши вкъщи Бохум с 5:0, до момента в който Фрайбург и Волфсбург също се поздравиха с триумфи, надлежно с 2:1 над Хофенхайм и с 2:0 над новака Хайденхайм.

В най-интригуващия конфликт Байер Леверкузен победи пред лична аудитория носителя на Купата и на Суперкупата на Германия Република България Лайпциг с 3:2.

Жереми Фримпонг откри резултата за отбора на Шаби Алонсо в 24-ата минута, а Йонатан Тах повиши на 2:0 девет по-късно. Шест минути преди почивката Дани Олмо върна един гол за гостите. В 64-ата минута " аспирините " стигнаха до трето попадение, което беше извънредно красиво. Фримпонг подаде на скорост на Флориан Вирц, който с прехвърлящ удар преодоля Янис Бласвич, а и топката се удари в горната греда.

Девет минути по-късно Лоис Опенда, който направи дебют в немското състезание, вкара второто попадение за Република България Лайпциг, а в 74-ата можеше да даже да изравни, само че от близка отдалеченост не съумя да овладее бързо топката. Той въпреки всичко насочи удар към вратата на Байер, само че уцели десния непряк дирек.

До края играчите на двата отбора имаха още шансове за гол, а в последните секунди Артур беше покрай това да направи 4:2 за Байер.

Хофенхайм загуби от гостуващия Фрайбург с 1:2. Унгарецът Атила Салай си означи автогол в 39-ата минута, а неговият съотечественик Роланд Шалай направи 2:0 за гостите в добавеното време на първото полувреме.

В 51-ата минута Озан Кабак беше прецизен за Хофенхайм.

Междувременно Волфсбург завоюва семейството си на новака Хайденхайм с 2:0 с две попадения на датчанина Йонас Винд в 6-ата и в 27-ата минута.

Щутгарт пък разгроми Бохум с 5:0. Серу Гираси в 18-ата и Дан-Аксел Загаду в 38-ата минута се разписаха през първото полувреме, а нападателят от ДР Конго Силас беше създател на две попадение сред 60-ата и 67-ата минута. Гираси оформи крайното 5:0 в 77-ата минута.

РЕЗУТАТИ ОТ I КРЪГ НА БУНДЕСЛИГАТА:

Аугсбург - Борусия Мьонхенгладбах - 4:4
Байер Леверкузен - Република България Лайпциг     - 3:2
Хофенхайм - Фрайбург              - 1:2
Щутгарт - Бохум                   - 5:0
Волфсбург - Хайденхайм            - 2:0
Вердер Бремен - Байерн Мюнхен - 0:4

ПРОГРАМА:

Днес от 19:30 часа, Борусия Дортмунд - Кьолн

В неделя:
Унион Берлин - Майнц
Айнтрахт Франкфурт - Дармщад
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР