Германската автомобилостроителна корпорация Фолксваген (Volkswagen Group) съобщи, че е постигнала

...
Германската автомобилостроителна корпорация Фолксваген (Volkswagen Group) съобщи, че е постигнала
Коментари Харесай

Продажбите на Фолксваген се увеличават със 7,5 на сто през първите три месеца на 2023 г.

Германската автомобилостроителна корпорация " Фолксваген " (Volkswagen Group) заяви, че е постигнала нарастване от 7,5 на 100 на продажбите си в световен мащаб през първите три месеца на годината, когато е доставила малко над 2 милиона транспортни средства, съобщи ДПА.

Концернът е постигнал растеж от 42 на 100 при продажбите на електрически транспортни средства (141 000), откакто през предходната година производството им беше съществено наранено от проблемите с веригите на доставки. Близо половината от тях (около 70 000 транспортни средства) са от серията електрически модели на " Фолксваген " - " Ай Ди " (ID).

Германската автомобилостроителна група регистрира възстановяване на доставките на електронни съставни елементи от началото на тази година. 

Продажбите на " Фолксваген " в Китай обаче остават на ниско ниво.  " Фолксваген " регистрира спад от -14,5 на 100 на най-важния си пазар, отбелязва ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.

Корпорацията, в която влизат марки като " Ауди " (Audi), " Сеат " (Seat), " Шкода " (Skoda), " Порше " (Porsche), " Бентли " (Bentley) и " Ламборгини " (Lamborghini), записва понижение на продажбите си и на пазарите в Централна и Източна Европа, с -5,8 на 100.

За съпоставяне, в Западна Европа немската корпорация е продала с +26,9 на 100 повече транспортни средства, а в Северна Америка - с +22,1 на 100 повече.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР