Германката Лаура Далмайер спечели титлата в спринта на 7.5 километра

...
Германката Лаура Далмайер спечели титлата в спринта на 7.5 километра
Коментари Харесай

Германката Лаура Далмайер със златото в спринта при биатлонистките

Германката Лаура Далмайер завоюва купата в спринта на 7.5 километра в олимпийския шампионат по биатлон на Игрите в Пьончан.

Далмайер, която е носителка на Световната купа за предишния сезон, повали всичките 10 цели и измина трасето за 21:06.2 минути. Така тя донесе първо злато за Германия от зимната олимпиада.

  24-годишната Далмайер завоюва първи орден в кариерата си от олимпийски игри, само че на международното състезание през предходната година тя завоюва пет златни и едно сребърно отличие.

  Втора на 24.2 секунди приключи Марте Олсбу (Норвегия) с една неточност в стрелбата.

  Вероника Виткова (Чехия) завоюва бронзовото отличие. Тя изостана на 25.8 секунди след победителката и пропусна една цел.

  Двукратната олимпийска шампионка в спринта от Ванкувър 2010 и Сочи 2014 Анастасия Кузмина направи три неточности и приключи на 13-о място на 53.9 минути.

  Лидерката за Световната купа Кайса Макарайнен (Финландия) пропусна три цели и приключи 25-а.

  Емилия Йорданова записа най-предно класиране от българките, откакто финишира на 60-о място с една неточност и пасив от 2:43.8 минути.

  Даниела Кадева е 72-а с три неточности и на 3:33.0 минути, Десислава Стоянова е 76-а с пет пропуснати цели и пасив от 3:48.1 минути, а Милена Тодорова е 84-а от 87 стартирали с две неточности и на 4:27.4 минути след победителката.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР