Германия затвори всичките си атомни централи преди година. Това не

...
Германия затвори всичките си атомни централи преди година. Това не
Коментари Харесай

Германия затвори своите АЕЦ преди година. Един град обаче има идея да се използват за друга цел

Германия затвори всичките си атомни централи преди година. Това не значи обаче, че те няма да се употребяват с друга цел. Това най-малко излиза наяве от концепцията на кметът в немския град Беверунген, който предлага план за предпазване на електрическа енергия на територията на електроцентралата Würgassen.

Кметът на града разпредели земя на площадка на някогашната атомна електроцентрала за 120MW/280MWh, откакто държавното управление отхвърли проектите да я употребява за предпазване на нуклеарни боклуци, написа Energy Storage news.

Той разгласи разпределянето на земя на общинския оператор на комунални услуги и разпределителна мрежа Westphalia Weser за плана " парк за предпазване Würgassen ".
 Европейски Съюз добави рекорден брой вятърни мощности през 2023 година и отново изостава от задачата за зелена сила
Европейски Съюз добави рекорден брой вятърни мощности през 2023 година и отново изостава от задачата за зелена сила

От вятърната сила е създадена 19% от електрическата енергия в Европейски Съюз предходната година

Градчето се намира в провинцията Северен Рейн-Вестфалия, където се обитава някогашната атомна електроцентрала Würgassen, която беше изведена от употреба през 1994 година, само че към момента е там. Мястото ще разреши да се употребява съществуващата мрежова инфраструктура, в това число трансформатор и електропроводи.

Ще се влага 92 милиона евро в плана, който би трябвало да бъде пуснат в употреба през втората половина на 2026 година Кметът изясни, че решението идва, откакто страната отхвърли различни проекти за обекта.

В края на 2023 година Федералното министерство на околната среда отхвърли концепцията централата Würgassen да стане вместилище за ниско и приблизително радиоактивни нуклеарни боклуци.

Проектът е разказан като " пилотен ", само че със 120 MW/280 MWh ще бъде един от най-големите планове в Германия.

Тази година държавното управление пусна тактика за предпазване на електрическа енергия, която " сложи съхранението в политически дневен ред за първи път " съгласно Ларс Стефан, старши управител по политиката и пазарното развиване за интегратора на BESS.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР