Германия задълбочи дългогодишния си ангажимент за подкрепа на СЗО, като

...
Германия задълбочи дългогодишния си ангажимент за подкрепа на СЗО, като
Коментари Харесай

Германия продължава да е най-големият донор на СЗО

Германия задълбочи дългогодишния си ангажимент за поддръжка на СЗО, като подписа с нея две нови съглашения, заяви пресслужбата на международната организация. С първото й се дават още 40 млн. евро, предопределени да обезпечат работата на СЗО при изключителни обстановки в опазването на здравето, а второто се отнася до базирания в Берлин.

Така средствата, предоставени от Германия на СЗО от началото на годината, доближиха 53,5 млн. евро. Благодарение на тази финансова помощ СЗО е взела участие в преодоляването на повече от 50 зародили незабавни обстановки в опазването на здравето.

„ Това е значимо, тъй като климатичните бедствия, споровете и продължаващата пандемия изискват незабавни дейности “, сподели Сузане Бауман, държавен секретар на Федералното външно министерство на Германия (GFFO), която се срещна с генералния шеф на СЗО доктор Тедрос Аданом Гебрейесус.

„ Нашата поддръжка е гъвкава и жизненоважна за спасяването на животи по целия свят. Чрез нашето външно министерство предоставяме доста финансиране за филантропични рецесии в Афганистан, Либия, Украйна, Йемен и като отговор на епидемията от ебола в Африка “, добави тя.

Германия е най-големият донор за всички времена на Фонда за изключителни обстановки на СЗО (CFE), като е съдействала със 115 млн. евро от основаването на CFE през 2015 година до през днешния ден.

Само тази година финансирането от CFE разреши на СЗО да даде незабавна животоспасяваща поддръжка на жертвите на наводнения в Либия, спор в Судан, огнища на холера и дифтерия и трусове в Турция и Сирия.

С последната помощ от 40 млн. евро за СЗО ще се решат доста и значими задания – 20 млн. евро отиват за преодоляването на изключителни обстановки в региона на опазването на здравето за актуалната година, 10 млн. евро са ориентирани за незабавната обстановка в Украйна и 10 млн. евро – за незабавни обстановки в Африка.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР