Германия удължава ограниченията, наложени заради пандемията от Covid-19, с още

...
Германия удължава ограниченията, наложени заради пандемията от Covid-19, с още
Коментари Харесай

Германия удължава строгите мерки до 28 март


Германия удължава рестриктивните мерки, наложени поради пандемията от Covid-19, с още три седмици - до 28 март, заяви АП. В регионите с по-ниска заболеваемост обаче ще има разпределяне на някои ограничения. Решенията бяха взети след близо 9 часа диалози сред канцлераАнгела Меркел и министър председателите на 16-те провинции.

Още предходната седмица в множеството райони в клас се върнаха децата от дребните класове. В понеделник фризьорските салони отвориха още веднъж порти след затваряне от два месеца и половина.Срокът на настоящите ограничавания изтичаше в неделя.

В сряда Меркел и министър председателите на федералните провинции, които имат пълномощия да постановат и да анулират ограничавания, обрисуваха проект в няколко етапи, който ще разреши по-нататъшно разхлабване на ограниченията.

От идната седмица ще отпаднат още ограничавания и ще отворят магазините в региони, които записват под 50 нови случая на 100 000 души население за 7 дни. На по-късен стадий ще бъдат отворени терасите на заведенията за хранене, музеите и спортните центрове.

Меркел даде обещание, че пролетта на 2021 година няма да бъде като тази на 2020 година

В районите, в които разпространяването на вируса е релативно ниско, ще отворят магазините за артикули, които не са от първа нужда, музеите и други институции при известни ограничавания.

Решенията, утвърдени в сряда, плануват повече благоприятни условия за отваряне на бизнеси в разнообразни етапи над задачата от 35 случая на 100 000 души за седемдневен интервал.

Решенията включват и механизъм на " незабавна спирачка ", който планува връщане към анулирани ограничавания, в случай че седмичният показател на заразяване надвиши 100 на 100 000 души население в три поредни дни.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР