Германия тихомълком се отказва от целта си до 2030 г.

...
Германия тихомълком се отказва от целта си до 2030 г.
Коментари Харесай

На всяка обществена зарядна станция в Германия се падат около десет частни

Германия тихомълком се отхвърля от задачата си до 2030 година по улиците и в супермаркетите да бъдат ситуирани един милион станции за зареждане на електрически коли, защото излиза наяве, че хората избират да зареждат вкъщи.

Говорител на Министерството на превоза на страната, ръководено от подкрепящите бизнеса Свободни демократи, съобщи, че задачата към момента е публична политика, само че хора, осведомени с желанията на държавното управление, обявиха, че чиновниците са признали, че тя няма да бъде преследвана.

Целта, оставена през 2021 година като част от контракта на ръководещата коалиция, не отразява софтуерния прогрес и изменящите се желания и би довела до риск от създаване на публични зарядни станции, които не се употребяват доста, настояват източниците.

В Германия има към 85 000 обществено налични зарядни станции, като съвсем една пета от тях са класифицирани като точки за бързо зареждане. Шофьорите в най-голямата стопанска система в Европа обаче избират да имат зарядни устройства за коли вкъщи, като на всяка социална точка за свързване се падат към 10 частни съоръжения. Правителството не е очаквало този поврат.

Промяната акцентира предизвикването, пред което са изправени доста европейски страни при планирането на публичната инфраструктура за поощряване на електрическия превоз. Според двама души, осведомени с въпроса, задачата за един милион станции, подкрепена в общоприет проект през октомври, в началото е била записана в контракта на държавната коалиция след лобиране от страна на автомобилната промишленост в страната, която ще се възползва от по-широка мрежа за зареждане.

" Като цяло вкарването на инфраструктурата на мрежата в земята може да бъде много мъчно ", споделя Райън Фишър, анализатор на инфраструктурата за зареждане в BNEF, който пресмята, че Германия ще се нуждае от към 450 000 точки за зареждане до края на десетилетието. " Ако се окажете с 1 милион, ще се окажете с прекалено много, само че броят на бързите зарядни устройства е от голяма важност, с цел да се дефинира какъв брой са ви нужни като цяло. "

Погрешни догатки
Целта се основава на изследване от 2020 година, в което вземат участие съответните участници от автомобилната промишленост, енергийния бранш, науката и политиката. В отчета обаче се показва, че единствено в един от четирите сюжета, които се правят оценка, има потребност от един милион точки за зареждане, а в други се показват по-ниски потребности. Германското автомобилно лоби VDA акцентира, когато се свърза с Bloomberg News, че други заинтригувани страни са помогнали за изчисляването на този брой.

" Целта не регистрира голямото развиване както във връзка с транспортните средства, по този начин и на зарядните станции, и заради това е софтуерно остаряла ", съобщи Керстин Андреае, ръководител на енергийната лобистка група BDEW, която тогава способства за изследването.

Една по-широка мрежа от инфраструктура за зареждане може да стане потребна, защото цените на електрическите транспортни средства понижават, а делът на притежателите на електрически транспортни средства, които нямат опция за персонално зареждане, нараства. Дори и настрана изследване през 2020 година демонстрира, че Германия евентуално се нуждае единствено от 440 000 до 843 000 публични зарядни точки и ще доближи горната граница на този диапазон единствено в случай че частното ползване е постепенно.

Германското министерство на стопанската система не пожела да разяснява задачата от един милион и препрати към министерството на превоза, което акцентира, че " немското държавно управление се придържа към задачата от съдружното съглашение ". Министърът на превоза Фолкер Висинг и преди е упорствал за политики, които благоприятстват ползите на производителите на коли, а сега автомобилните производители приканват държавните управления в цяла Европа да разширят инфраструктурата за зареждане, което ще им помогне да подтикват продажбите на електронни коли.

" Важно е тази цел да се преразглежда още веднъж и още веднъж, изключително в светлината на техническото развиване ", сподели Щефан Гелбаар, представител на транспортната политика на парламентарната група на Зелените.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР