Германия си е поставила за цел по пътищата ѝ да

...
Германия си е поставила за цел по пътищата ѝ да
Коментари Харесай

В най-голямата икономика в Европа се движат 1 милион електромобила. До 2030-а тя иска те да станат 14 милиона

Германия си е сложила за цел по пътищата ѝ да се движат 14 милиона електрическия автомобил и plug-in хибриди до 2030 година. С тази стъпка най-голямата стопанска система в Европа цели да отговори на по-строгите условия за изхвърляните в атмосферата нездравословни излъчвания.

" Тази прогноза за броя на екологичните коли е с най-малко 40% по-завишена от предходните калкулации с помощта на скорошния пик в продажбите на електрически модели ", показва немският министър на стопанската система Петер Алмайер. Към този месец Германия чака да има към 1 милион такива автомобила в придвижване.

" Това е добра вест за отбраната на околната среда и декарбонизацията ", е коментирал той пред публицисти в Берлин, представен от Bloomberg.

Преди седмици стана ясно, че Европейския съюз (ЕС) ще наложи на страните членки от 2035 година да бъдат продавани единствено модели с нулеви излъчвания. Обсъжданите правила ще станат проект от Зеления пакт, който цели реализиране на въглеродна индиферентност в Европейския съюз доникъде на века.
 Брюксел чертае края на бензиновите и дизелови коли
Брюксел чертае края на бензиновите и дизелови коли

Продажбата на нови возила с мотор с вътрешно горене на Стария континент може да бъде неразрешена още през 2035 година

Европейска комисия разисква до 2030 година да наложи правила за 60% понижение на излъчванията от колите, по отношение на актуалната цел от 37,5%. До 2035 година понижението ще бъде 100%. Ако променените рестрикции бъдат утвърдени от Комисията ще би трябвало да получат утвърждението и от обособените европейски страни и от Европейския парламент. Очаква се те да срещнат гневна съпротива от автомобилните производители, както и от страните, които разчитат на промишлеността.

Въпреки това доста от автомобилните производители оповестиха проекти продажбите им в Европа да бъдат единствено на електрически автомобили от края на десетилетието. Volkswagen, която е водач в промишлеността, възнамерява 50% от продажбите ѝ към 2030 година да бъдат на екологични модели.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР