Германия ще застане заедно със САЩ за преодоляването на глобалните

...
Германия ще застане заедно със САЩ за преодоляването на глобалните
Коментари Харесай

Меркел: Германия застава рамо до рамо със САЩ по глобалните проблеми


Германия ще " застане дружно " със Съединени американски щати за превъзмогването на световните провокации от пандемията от новия ковид до световното стопляне. Това даде обещание немският канцлер Ангела Меркел, откакто Джо Байдън беше определен за идващия президент на Америка, осведоми " Франс прес ".

В изказване, което беше очебийно топло спрямо нейните реплики преди четири години, когато Доналд Тръмп завоюва борбата за Белия дом, Меркел акцентира " другарството и на двете страни, издържало теста на времето ".

Тя уточни " десетилетия опит във външната политика " на новоизбрания президент и напомня " положителните срещи и диалози с него ".

Меркел също съобщи, че новоизбраният вицепрезидент Камала Харис - " като първата жена в този офис и като дете на двама имигранти " - е " ентусиазъм " за мнозина.

Още през 2016 година ветеранът-канцлер поздрави успеха на Тръмп с изключително предизвестие: че тя ще работи с американския президент единствено при изискване, че той почита демократичните полезности.

Този път Меркел даде обещание да застане " един до друг " със Съединени американски щати на " сложния тест за пандемията на короната... битката против световното стопляне и битката с тероризма ", отбелязвайки, че Германия и Съединени американски щати споделят голям брой общи ползи.

В същото време, макар че дава обещание съдействие, Меркел съобщи, че европейците също ще създадат повече, с цел да изтеглят личната си тежест.

" Германците и европейците знаят, че би трябвало да поемем по-голяма отговорност в това партньорство през 21 век ", сподели тя.

" Америка е и остава нашият най-съществен съдружник, само че чака от нас, и то с съображение, да увеличим напъните си и да осигурим личната си сигурност и да отстояваме личните си убеждения в света ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР