Германия ще се нуждае от широкомащабна имиграция, за да предотврати

...
Германия ще се нуждае от широкомащабна имиграция, за да предотврати
Коментари Харесай

Германия се нуждаела от масова имиграция, за да избегне недостиг на работна ръка

Германия ще се нуждае от широкомащабна имиграция, с цел да предотврати сериозен дефицит на работна ръка да подкопае продуктивността и да заплаши сполучливия енергиен преход. Това разгласи немският министър на стопанската система Роберт Хабек, представен от " Ройтерс ".

" Днес имаме 300 000 вакантни работни места и чакаме те да се усилят до един милион и повече ", акцентира той на конференция, като добави: " Ако не запълним тази разлика, ще имаме същински проблеми с продуктивността. "

Въпреки че подобряването на образованието и гъвкавостта във връзка с комбинирането на работата със фамилията ще помогне, по-голямата имиграция би била от значително значение " за инженери, за занаятчии, за болногледачи. Трябва да организираме това ".

Германски стопански институт пресмята, че работната мощ в страната ще се свие с повече от 300 000 души тази година, защото има повече по-възрастни служащи, които ще се пенсионират, в сравнение с по-млади, които ще навлязат на пазара на труда.

Очаква се тази разлика да се усили до повече от 650 000 души през 2029 година, оставяйки насъбран дефицит на хора в трудоспособна възраст през 2030 година от почти 5 млн. души. Броят на заетите германци набъбна до близо 45 млн. души през 2021 година макар пандемията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР