Германия ще продължи да подкрепя Украйна с оръжия, но това

...
Германия ще продължи да подкрепя Украйна с оръжия, но това
Коментари Харесай

Германия ще произвежда оръжия специално за Украйна

Германия ще продължи да поддържа Украйна с оръжия, само че това слага под въпрос окомплектовката на Бундесвера, призна външният министър Аналена Бербок.

" Затова ще произвеждаме оръжия особено за Украйна. Наскоро канцлерът Олаф Шолц разгласи, че това произвеждане ще продължи освен месеци, а години ", изясни Бербок. Тя съобщи, че сега не поддържа договаряния сред Русия и Украйна, съобщи БНР.

" До деня преди съветското навлизане в Украйна направихме всичко допустимо да предотвратим тази война, само че в този момент не може да има договаряния ", счита тя.

" В днешната обстановка, когато Русия не е подготвена да договаря даже за филантропични коридори, можем да поддържаме Украйна само с оръжия ", сподели Бербок. Тя призна още за неточности във външната политика на Германия, породили съмнение в Източна Европа.

" С упорството да строим " Северен поток 2 " и с неуверената първоначално военна поддръжка за Украйна пренебрегнахме паниките на източноевропейските ни сътрудници ", разяснява още немската външна министърка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР