Германия ще открие европейското първенство по футбол през 2024 срещу

...
Германия ще открие европейското първенство по футбол през 2024 срещу
Коментари Харесай

Италия ще защитава титлата си в най-тежката група на Евро 2024

Германия ще открие европейското състезание по футбол през 2024 против Шотландия, а Италия ще пази купата си в най-тежката група против тимовете на Испания, Хърватия и Албания. Това отреди тегленият довечера чоп в Хамбург.

Германия ще срещне Шотландия на 14 юни от 22:00 часа българско време на " Алианц Арена " в Мюнхен. В група А попаднаха още Швейцария и противникът на българските национали в квалификациите Унгария. Тези два тима ще се срещнат на идващия ден Кьолн, предава БНР. 

Италия попадна в " групата на гибелта " - група В, откакто завоюва последното европейско състезание в Англия. Шампионите ще търсят първо наложителни точки против Албания на 15 юни в Дортмунд, след което ще срещнат Испания на 20 юни в Гелзенкирхен и Хърватия на 24 юни в Лайпциг.

На европейските финали следващата година към елиминациите ще не престават и четирите тима, финиширали с най-хубави индикатори на трето място.

Вицешампионите от Англия ще открият група С с мач против тима на Сърбия, който също се класира от квалификационната група с България. Те ще се изправят един против различен на 16 юни в Гелзенкирен, а в тази група са още Дания и Словения, който се класира на финали за първи път от 24 години.

Група D ще опълчи някогашните първенци Франция и Нидерландия, които се срещат в пряк дуел на 21 юни в Лайпциг. В потока попадна и Австрия, а последният тим ще бъде избран в Плейоф А сред Уелс, Финландия, Полша и Естония.

Белгия получи привидно елементарно предизвикателство в груповата фаза, откакто попадна в поток Е със Словакия, Румъния и спечелилия от плейоф В. В него попадат тимовете на Босна и Херцеговина, Украйна, Израел и Исландия.

Перфектният в квалификациите отбор на Португалия също е безапелационен любимец в потока си. В група F са още тимовете на Чехия и Турция, а последният участник ще бъде избран в Плейоф С сред Грузия, Люксембург, Гърция и Казахстан.

Европейско състезание по футбол Германия 2024, чоп за груповата фаза:

група А: 
1. Германия
2. Шотландия
3. Унгария
4. Швейцария

група В:
1. Испания
2. Хърватия
3. Италия
4. Албания

група С:
1. Словения
2. Дания
3. Сърбия
4. Англия

група D:
1. Плейоф А
2. Нидерландия
3. Австрия
4. Франция

група E:
1. Белгия
2. Словакия
3. Румъния
4. Плейоф В

група F:
1. Турция
2. Плейоф С
3. Португалия
4. Чехия

Заб: В елиминациите се класират първите два тима от всяка група и четирите тима с най-хубави индикатори, приключили на трето място.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР