Германия се стреми да превърне Европейския съюз в Четвърти германски

...
Германия се стреми да превърне Европейския съюз в Четвърти германски
Коментари Харесай

Варшава се нахвърли на Берлин: Германия създава четвърти райх

Германия се стреми да трансформира Европейския съюз в " Четвърти немски райх ", съобщи водачът на полската ръководеща партия " Право и правдивост " Ярослав Качински в изявление, оповестено през днешния ден и представено от Франс прес.

Има страни, които не гледат с възторг на вероятността за основаване на Четвърти немски райх на основата на Европейския съюз, посочи водачът на " Право и правдивост " пред полски ежедневник с крайнодясна политическа ориентировка.

Според Качински, който е и вицепремиер, отговарящ за националната сигурност, терминът " Четвърти немски райх " няма отрицателни конотации, защото тук се има поради не Третият райх (нацистка Германия), а Свещената римска немска империя.

По време на скорошната аудиенция на новия немски канцлер Олаф Шолц в Полша полският министър председател Матеуш Моравецки съобщи, че концепцията на ръководещата коалиция в Германия да работи за по-голямо федерализиране на Европейския съюз е утопична и рискова, напомня Франс прес. Моравецки посочи тогава, че Полша поддържа концепцията за Европа на суверенните страни.

" Ако ние, поляците, се съгласим с сходна модерна форма на послушание, ще бъдем унижавани по разнообразни способи ", безапелационен бе Качински, който съгласно мнозина е " мозъкът " зад всяка значима смяна в Полша.

Лидерът на " Право и правдивост " разкритикува и Съда на Европейския съюз, който съгласно него е главният инструмент за налагането на концепциите на федерализма.

Съдът на Европейския съюз " може да пояснява европейското право и да извлича от него искрено превратни изводи. Той го прави ", посочи Качински.

Между Брюксел и Варшава отдавна има недоразумение, като една от главните аргументи за него е промяната на полската правосъдна система, инициирана от " Право и правдивост ", която е на власт в Полша от 2015 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР