Германия, поради антируските санкции, може да загуби своето политическо и

...
Германия, поради антируските санкции, може да загуби своето политическо и
Коментари Харесай

Медведев: Германия губи водещата си роля в Европа

Германия, заради антируските наказания, може да загуби своето политическо и икономическо въздействие в Европа за дълго време, а нейните политици ще бъдат изправени пред цялостен провал. Това мнение изрази заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев, представен от ТАСС.

Той акцентира, че прехваленият немски прагматизъм още веднъж, както през 1933 година, е дал същински неуспех през 21 век. След убийствения брой санкционни пакети против Русия, германците би трябвало сами да изчислят загубите, уточни Медведев. Той цитира изчисленията на Института за немска стопанска система, съгласно които до края на 2023 г. общите вреди от украинската рецесия за немската стопанска система може да доближи 300 милиарда $ или съвсем 8% от общия немски Брутният вътрешен продукт.

Според него с тези темпове Германия скоро ще загуби политическото и икономическото си водачество в обединена Европа за дълго време, за наслада на другите еврограндове като Франция и Англия. Това ще значи цялостен провал на тези политически малоумници, които споделяха, че Германците елементарно биха могли да живеят без Русия. Краят на безславната им кариера и вероятно доста по-мрачни последствия, добави Медведев.

По думите му вследствие на това в Германия ще се възродят фантазиите за Четвъртия райх и новия фюрер, особено откакто към Федерална Република Германия се е образувала глутница пронизителни мелези, които непрекъснато желаят да ядат. И в случай че не получат прясна храна под формата на украински земи, те безмилостно ще убият своя възрастен водач, добави той.

Основният резултат от гневния антируски танц на германците под вашингтонската тамбура Медведев назова спуканите портфейли на немските жители. Според него, откакто е поставило завършек на енергийното съдействие с Русия, немското държавно управление не е могло да откри мотор за ефикасното развиване на страната си. Нашите запаси към момента би трябвало да бъдат сменени. Сега не можете да отидете в Сибир за петрол, газ, въглища и дърва за огрев, сподели още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР