Германия подкрепя Северна Македония за членството ѝ в ЕС и

...
Германия подкрепя Северна Македония за членството ѝ в ЕС и
Коментари Харесай

Германският канцлер пред Ковачевски: България не може да поставя нови изисквания към РСМ

Германия поддържа Северна Македония за участието ѝ в Европейски Съюз и признава идентичността, езика и културата на народа ѝ. Сега Скопие би трябвало да извърши обещаната смяна в Конституцията си, с цел да отпаднат всички спънки пред участието на страната в европейската общественост. Това съобщи нощес немският канцлер Олаф Шолц след среща със премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски.

Предпоставка за участието на Северна Македония в Европейски Съюз е смяна в конституцията, която да признае съществуването на българското малцинство. Това изрично акцентира немският канцлер Шолц след диалога си късно през вчерашния ден вечерта с премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски, написа БНР. От своя страна България не може да слага към този момент нови условия към Северна Македония, съобщи още канцлерът:

„ Това е естествен интеграционен развой, в който всички условия са записани ясно и към тях не могат да бъдат прибавяни нови, отнасящи се до двустранните връзки “.

Премиерът Ковачевски уточни, че смяната в конституцията към този момент е готова и прикани опозицията в страната си да я поддържа.

„ Сега по-важно е бъдещето на Северна Македония и постигането на главната ни цел - участие в Европейски Съюз “, съобщи той.

Ковачевски съобщи също по този начин, че е положително надъхан за развиването на връзките с България след избирането на естествен политически кабинет. В скоро време се чака среща сред външните министри на Северна Македония и България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР