Германия победи Франция с 2:0 в приятелске среща, която се

...
Германия победи Франция с 2:0 в приятелске среща, която се
Коментари Харесай

Германия оскуба петлите, Виртц се разписа след само секунди игра

Германия победи Франция с 2:0 в приятелске среща, която се игра на Олимпийския стадион в Лион. Бундестимът поведе в резултата с гол на Флориан Вирц още в 7-а секунда на срещата, а Кай Хаверц оформи крайния резултат през второто полувреме. И двата тима имаха съществени голови положения, само че Германия бе по-добрият тим и сътвори по-опасните обстановки пред противниковата врата, като несъмнено " петлите " бяха в огромни интервали от срещата разконцентрирани.

Шокиращ бе стартът на дуела, откакто Германия извърши център и потегли незабавно напред, а Флориан Вирц получи топката от Тони Кроос, като младият гений на Байер Леверкузен не се поколеба да стреля от сериозна отдалеченост, с цел да открие резултата още в 8-а секундата с прословут гол - 1:0 за Германия.

Първият по-добър късмет за Франция пристигна в 20-а минута, откакто " петлите " проведоха добра офанзива, а след центриране от дясното крило топката бе изчистена от Андрих, само че кълбото се озова в Тюрам, който не се поколеба да опита удар с левия крайник, само че бе неакуратен Тер Щеген не се наложи да се намесва.

Само две минути по-късно Дембеле направи прекрасен пробив и стигна до аутлинията, след което центрира към Мбапе, който овладя по превъзходен метод и реши да стреля от въздуха, само че топката профуча настрана от десния непряк дирек на Германия.

В 35-а минута Дембеле получи в наказателното поле и опита удар от дребен ъгъл, само че Тер Щеген съумя да отрази, а по-късно Рабио опита да направи добавка, само че не съумя да уцели задачата и кълбото излезе в навън.

Второто полувреме стартира, както и първото. В 49-а минута Джамал Мусиала получи пас зад противниковата отбрана, като преодоля вратаря Брис Самба и върна топката към Кай Хаверц, а нападателят осъществя със успокоение, с цел да удвои резултата - 2:0 за Германия.

Пет минути по-късно Осман Дембеле направи страховит самостоятелен рейд, като мина през няколко съперникови състезатели, демонстрирайки великолепен дрибъл, само че мощният му удар прелетя настрана от десния непряк дирек на Тер Щеген.

В 58-а минута Чуамени също имаше опция да обстрелва вратата на Германия от границата на наказателното поле, само че неговият опит също не бе прецизен. В 79-а минута Максимилиан Мителщад получи чудесна топка на левия фланг, а френските бранители закъсняха да го затворят, като най-после реши да стреля по диагонала, само че Самба блесна със ужасно избавяне, като мазета в корнер.

Влезлият като запаса Томас Мюлер имаше опция да означи трети гол за гостите, след удар от границата на пеналтерията с левия си крайник, само че вратарят на Франция още веднъж показва добър инстикт, като отрази с една ръка. Така в последна сметка Германия се наложи с 2:0 против Франция.
 Нагелсман сподели кой ще е титулярен вратар на Германия на Евро 2024
Нагелсман сподели кой ще е титулярен вратар на Германия на Евро 2024

Ето какво сподели селекционерът на Бундестима
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР